Çavuşoğlu, Singapurlu mevkidaşıyla görüştü

Çavuşoğlu, Singapurlu mevkidaşıyla görüştü

Görüşmede, darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmeler, FETÖ ile mücadele konuları ele alındı- Bakan Çavuşoğlu, mevkidaşı Balakrishnan'a, Türkiye'nin DAEŞ ve PKK başta olmak üzere terörist örgütlerle mücadelesi hakkında bilgi verdi

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Singapur Dışişleri Bakanı Vivian Balakrishnan ile bir araya geldi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu ve Balakrishnan'ın Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu'ndaki baş başa görüşmesinde, darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmeler, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele konuları ele alındı.

Çavuşoğlu ve Balakrishnan daha sonra heyetler arası görüşmeye geçti. Burada da ekonomi ve altyapı projelerinde iş birliğinin artırılması, imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması'nın onay sürecinin tamamlanması, askeri iş birliğinin geliştirilmesi ve eğitimde iş birliği konuları görüşüldü.

Karşılıklı ziyaretlerin artırılması ve başta Suriye ve Irak'taki gelişmeler olmak üzere bölgesel konuların da gündeme geldiği görüşmede, Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin DAEŞ ve PKK başta olmak üzere terörist örgütlerle mücadelesi konusunda mevkidaşına bilgi verdi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :