Çavuşoğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı

Çavuşoğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "200 bin insanı öldürmüş bir rejim, IŞİD'den daha mı az tehlikeli?"

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de Esed rejiminin zulmünün devam ettiğini belirterek, "200 bin insanı öldürmüş bir rejim, IŞİD'den daha mı az tehlikeli?" değerlendirmesinde bulundu. 

Çavuşoğu, TRT Haber'de "3 Gün" adlı programa katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Türkiye'nin Irak ve Suriye konusundaki tavsiyelerinin geçmişte dikkate alınmadığını belirten Çavuşoğlu, "Başta ABD olmak üzere o zaman bunu anlamayanlar, şimdi 'üzgünüz' diyorlar" dedi. 

Suriye'de Esed rejimi devam ettikçe kaos, zulüm, kan ve gözyaşının devam edeceğini kaydeden Çavuşoğlu, bir an evvel IŞİD'in durdurulması konusunda herkesin hemfikir olduğunu söyledi. Suriye'de IŞİD'in boşalttığı köylerin rejim tarafından doldurulduğunu ve rejimin de bu bölgelerde insan öldürmeye devam ettiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, "200 bin insani öldürmüş bir rejim IŞİD'den daha mı az tehlikeli? İnsanları öldürme bakımından birbirlerinden farkları yok" dedi. 

Çavuşoğlu, Suriye konusunda BM'yi eleştirerek, "BM ne için var? Güvenli bölge ve uçuşa yasak bölge her açıdan şart" ifadelerini kullanırken, Türkiye'nin kendi güvenliğini sağlamak için her türlü tedbiri alacağını vurguladı. 

Suriye'de Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) varlığını hala devam ettirdiğini anımsatan Çavuşoğlu, "ÖSO, bir taraftan rejim, bir taraftan IŞİD, bir taraftan Hizbullah ve yabancı savaşçılarla mücadele ediyor. Bu kadar çok güçle hala mücadele edebiliyorsa 'ÖSO var' demektir. ÖSO'nun desteklenmesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Türkiye'nin tehditlere karşı kendini koruması ve gerekli tedbirleri alması gerektiğini belirten Çavuşoğlu, "Ülkemiz ve milletimiz için bu tezkereyi getiriyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı