Çavuşoğlu Dışişleri Bakanlığı'nda

Çavuşoğlu Dışişleri Bakanlığı'nda

Çavuşoğlu: "Türkiye'nin dış politika öncelikleri çerçevesinde ülkeye ve millete elimizden gelen hizmeti yapmaya devam edeceğiz"

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye'nin dış politika öncelikleri çerçevesinde ülkeye ve millete elimizden gelen hizmeti yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'nın bahçesinde basın mensuplarına hitap eden Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı gibi köklü bir kurumda bakanlık yapmanın kendisi için onur olduğunu dile getirdi. 

Çavuşoğlu, "Görevi Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan devralmak da ayrı bir gurur" dedi.

Çavuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"En büyük şansımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır ve tüm açıklamalarında dış politikanın öncelikli olduğunu vurgulamıştır. Yine en büyük şansımız, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'dur. Kendisi de dış politikanın hem teori hem arazi boyutunu en iyi şekilde yaşamıştır. Onların desteğiyle bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz." 

Dış politikanın önceliklerinin belli olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, kendisinin de bu çerçevede daha aktif çalışarak uluslararası arenada Türkiye'yi çok daha iyi noktalara getirmek için çaba sarfedeceğini kaydetti.

Çavuşoğlu'nun konuşmasında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da hazır bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı