Çavuşlu parkı hizmete açıldı

Çavuşlu parkı hizmete açıldı

Konya’nın Ereğli ilçesinde yapımı tamamlanan Çavuşlu Parkı hizmete açıldı. Açılışa, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Mahalle Muhtarı Faruk Erden, “Mahalle Sakinlerinin dilekleri nihayet gerçeğe döndü. Mahallemize hayırlı olmasını diliyor Belediye Başkanımız Özkan Özgüven’e teşekkür ediyorum” dedi.

Bu tür hizmetlerin Belediyelerin asli görevi olduğunu belirten Başkan Özgüven ise, “Ereğli halkı hizmetlerin en iyisine layık. Biz de belediye olarak en güzel hizmetleri halkımızla buluşturmak için çalışıyoruz. İşte bugün bu parkın yapımını tamamladık ve açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu tür parkları Ereğli’nin her bölgesinde tamamlayıp çocuklarımızın, gençlerimizin, hanımların, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Ayrıca tüm parklarımızı ışıklandıracağız. Önemli olan bu hizmetleri korumak. Bu park sizin. Bu parkın sahibi sizlersiniz. Korumada ve güzelleştirmede bizlere katkı sağlayacaksınız. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Bazı art niyetli kişiler tarafından çıkarılan “hizmet gelmiyor” gibi haksız eleştirileri var diye konuşan Başkan Özgüven, her şeyin zamanla olacağını, 5 ayda çok büyük değişim yaşanmayacağını ancak 5 yıl sonra bu değişimlerin görüleceğini kaydetti.

Kadınlar Lokalinin önümüzdeki günlerde temelinin de atılacağını belirten Özgüven, “Eski SSK Hastanesi yanında temeli atılacak olan Kadınlar Lokali 5 yıldızlı bir otel konforunda bayanların hizmetine sunulacak. İçerisinde spor merkezinden yüzme havuzuna kadar birçok hizmet yer alacak. Yaklaşık 5.5 milyon TL civarında bir tutara bu hizmet Ereğlili bayanların hizmetine sunulacak. Altyapı çalışmalarını Ereğli geneline yayıp üst yapı çalışmalarına hız vereceğiz. Ereğli’nin asfalt istemeyen hiçbir sokağı yok. Her sokağa kum dökülmüş, şimdi bu kumlar un olmuş toz yapıyor. Vatandaş bize geliyor asfalt istiyor. Allahın izni ile hepsini yerine getireceğiz. Atakent Mahallesinde ise 2 bin kişilik kapalı spor salonu ile olimpik yüzme havuzu için yer teslimi yaptık. 2015 yılı sonu itibari ile Ereğli halkının hizmetine sunulacak. Ana arterlerde kaldırım ve asfalt çalışmaları yanında şehir mobilyaları daha kaliteli şekilde yapacağız. Zaman içerisinde çalışmalarımızı göreceksiniz. Sıcak ilgi ve alakanıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çok amaçlı hizmete açılan parkta Basketbol oynayan gençlerle basketbol atışı gerçekleştiren, hanımların istek ve taleplerini dinleyen, çocukları severek onlarla şakalaşan Özgüven, “Ereğli’ye yakışan hizmeti hep birlikte gerçekleştireceğiz. Biz her yaştan vatandaşımızla gönül gönüle, el ele, omuz omuza hizmet üreteceğiz. Önceliğimiz samimiyetiz olacak” dedi. Nihal Kavak - Memleket