Cavit Tatlı:Savcı Kiraz sonuca yaklaştığı için şehid edildi

Cavit Tatlı:Savcı Kiraz sonuca yaklaştığı için şehid edildi

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın teröristlerce şehid edilmesi sonrası Hukukçular Derneği Genel Başkanı Cavit Tatlı'dan gündemi sarsacak bir açıklama geldi.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehid edilmesiyle ilgili konuşan Hukukçular Derneği Genel Başkanı Cavit Tatlı, “Berkin Elvan’ın katilini bulmadığı için değil, sonuca yaklaştığı için öldürüldü” dedi.

Eyüp Sultan Camii’nde kılınan cenaze namazı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hukukçular Derneği Genel Başkanı Cavit Tatlı, "Savcı neden hedef alındı?" sorusuna cevap verdi.

SALDIRININ ARKASINDAKİ GÜÇLER

“Onu öldürenlere, maşa olarak kullanılan kişilere sormak lazım. Hafta başından beri çok önemli olaylar var. Bir sürü önemli olay var. Önümüzde seçim var ve her seçim öncesinden birileri öldürülüyor bu ülkede. Dağlıca, Aktütün saldırılarını hatırlayın. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden hemen evveldi. Biz bu tür şeyleri yaşıyoruz ve içimizden iyi insanları kurban olarak veriyoruz. Böyle bir şey olduğunu düşünüyorum ve ilerde bu ortaya çıkacak. Kesinlikle ve kesinlikle bulamadığı için değil son dönemde gelişmeler vardı ve ben inanıyorum ki asıl katillere ulaşmak üzereydi. Bundan dolayı katledildi.”

Bilindiği gibi Savcı Mehmet Selim Kiraz, Berkin Elvan cinayeti soruşturmasına 2 ay önce atanmış. Uzun zamandır yerinde sayan soruşturmayı ciddiyetle ele almış ve Berkin Elvan'ın ölümünde rolü olabilecek 21 polisin ismine ulaşmıştı.

 

Etiketler :