Çatalca ve Silivri ilçelerine bağlı köy muhtarlarının tapu sevinci

Çatalca ve Silivri ilçelerine bağlı köy muhtarlarının tapu sevinci

Silivri ve Çatalca ilçelerine bağlı köylerde uzun yıllardır yaşanan mülkiyet hakkı sorununun çözüme kavuşması sonrası bazı köylerin muhtarları TBMM İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca'yı ziyaret etti - AK Parti İstanbul Milletvekili Kaynarca:- "Osmanlı-R

TBMM (AA) - İstanbul'un Silivri ve Çatalca ilçelerine bağlı köylerde uzun yıllardır yaşanan mülkiyet hakkı sorununun çözüme kavuşması sonrası büyük sevinç yaşayan köy muhtarları TBMM İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca'yı ziyaret etti.

TBMM'deki ziyarette, bazı muhtarların duygulu anlar yaşadığı gözlendi. AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çatalca ve Silivri ilçelerinin 130 yıllık mülkiyet mağduriyetinin 475 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi içinde yer almasının sağlandığını söyledi.

Kaynarca, şöyle devam etti:

"Osmanlı-Rus savaşı nedeniyle Bulgaristan'dan göç ederek Silivri ve Çatalca ilçelerine bağlı köylere yerleştirilen vatandaşların 130 yıllık mülkiyet sorunu tamamiyle çözüme kavuştu. Bölgeye bağlı köylerde yaşayan vatandaşlarımızın tapularını alabilmesini sağlayacak düzenlemeyi 475 sayılı torba kanun ile gerçekleştirdik. 2 yıl içerisinde bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız başvurularını yapabilecek ve 5 yıla yayılan 10 taksit ile bunu gerçekleştirebilecekler. Bu anlamda vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin çözüme kavuşmasına vesile olan Başbakanımıza, 2 yıldır konuyu yakından takip eden Maliye Bakanımıza çok teşekkür ediyorum."

Bölge halkının 3 ayrı beklentisini aşama aşama ele aldıklarını vurgulayan Kaynarca, ilk olarak kanunla birlikte bölgedeki 2B kapsamında orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışının yapılabilmesinin önünün açıldığını bildirdi. CHP döneminde iptal ettirilen tapuların da 2B kapsamında yeniden hak sahiplerine teslimini sağladıklarını anlatan Kaynarca, son olarak köy içinde yerleşik bulunan ve tapu alamayan vatandaşlara tapularının verilmesi konularının çözüme kavuştuğunu dile getirdi.

Kaynarca, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın arazilerin değer tespitinin yapılması talimatını verdiğini, 130 yıllık problemin de böylece ortadan kalkacağını kaydetti.

Çatalca ilçesine bağlı Gümüşpınar Köyü Muhtarı Osman Yalçın, 130 yıldır devam eden tapu sorununun Kaynarca öncülüğünde çözüme kavuştuğuna işaret etti.

Yalçın, kendi köyünde bin 500 nüfusa sahip 250 hanenin bulunduğunu belirterek, yaşanan sevincin tarifinin mümkün olmadığını, emeği geçenlere teşekkür ettiklerini ifade etti.

Karamandere Köyü Muhtarı Selda Şimşek ise 130 yıldır devam eden tapu sorununun çözüme kavuşmasından dolayı sevinçli olduklarını aktardı.

Karamandere'nin suyunun böbrek taşı düşürmede oldukça etkili olduğunu da vurgulayan Şimşek, böbrek taşı düşürmek isteyen herkesi köylerine davet etti.

Ziyarette bulunan Danamandıra, Çayırdere, Sayalar, Aydınlar, Hallaçlı, Yaylacık Köyleri muhtarları ile Binkılıç Mahallesi Muhtarı ve AK Parti Çatalca ve Silivri İlçe Başkanları da yaşadıkları mutluluğu dile getirdi.

Muhtarlar daha sonra Başbakan Binali Yılıdırım'ı ziyaret için Meclisten ayrıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :