CarrefourSA'lı kadınlar, sıra dışı meslek tercihleriyle fark yaratıyor

CarrefourSA'lı kadınlar, sıra dışı meslek tercihleriyle fark yaratıyor

CarrefourSA, marketlerinde manav, kasap, balık reyonlarıyla forklift operatörlüğü gibi farklı alanlarda kadınlara iş imkanı sunuyor

İSTANBUL (AA) - CarrefourSA, Türkiye perakende sektöründe kadına verdiği değeri, sunduğu bilgi birikimi ve istihdam ile sağlıyor.

CarrefourSA'dan yapılan açıklamaya göre, alanında uzman personel ile marketlerinde her gün ortalama 450 bin tüketiciyi misafir eden CarrefourSA’da 3 bin 870 kadın istihdam sağlarken manav, kasap ve balık reyonunun yanı sıra forklift operatörü olarak görev yapan kadın çalışanlarda görmek mümkün oluyor.

Kimi her gün sebze-meyvelerin tazeliğini kontrol ediyor, kimi ise karkas eti parçalarına ayırıyor, kimi de hangi mevsim hangi balık yenir diye tüketicileri bilgilendiriyor. Yalnızca market değil, lojistiğe de kadın eli değiyor. Artık kadınlar, endüstriyel alanlarda kullanılan forklifte ustalıkla manevra yaptırıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen kutlayan CarrefourSA İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Atilla Saman, kadınlara güvenlerinin tam olduğunu ve kadınları her alanda desteklediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Kadınlar, ülke olarak sahip olduğumuz en büyük değerimiz. Geçmişe dönüp baktığımızda en zor zamanlardan kadınlarımız sayesinde alnımızın akıyla çıkmış bir milletiz. CarrefourSA olarak marketlerimizde kadınlarımızın daha çok görev almasını sağlıyoruz. Eğitimini tamamlamış, alanında uzman ve işine hakim olan kadınlarımızı, marketlerimizde manav, kasap, balıkçı ve hatta forklift operatörü olarak görmeniz mümkün. Bugün için 10 bin 749 kişilik bir aileyiz. Bu ailenin yüzde 36’sını kadınlar oluşturuyor. Kadınların, her yerde ve her iş kolunda bizlerle olmalarını istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :