CarrefourSA hipermarketini 6 milyon liraya yeniledi

CarrefourSA hipermarketini 6 milyon liraya yeniledi

CarrefourSA, İstinye'deki hipermarketini ürün yelpazesinden hizmet anlayışına, market formatından reyon tasarımına kadar 6 milyon lira yatırımla yeniledi

CarrefourSA, İstinye'deki hipermarketini ürün yelpazesinden hizmet anlayışına, market formatından reyon tasarımına kadar 6 milyon lira yatırımla yeniledi.

Sabancı Holding ve Carrefour iştiraki CarrefourSA, yenilediği İstinye hipermarketini çıpa konseptiyle bugün hizmete açtı.

Açılışa, Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı ve CarrefourSA Yönetim Kurulu Başkanı Ata Köseoğlu, CarrefourSA Genel Müdürü Hakan Ergin, CarrefourSA Hiper Satış Direktörü Şenol Arpacı katıldı.

Yenilenen İstinye CarrefourSA hipermarket, taze gıda ürünleri, kasap ve şarküteri, unlu mamuller, balık, mahzen ve yöresel lezzetler reyonlarında toplam 50 bin ürünle tüketicilere alışveriş keyfi sunuyor.

Açılışta konuşan Köseoğlu, Sabancı topluluğu olarak gıda perakendeciliği sektöründe CarrefourSA gibi markayla yer almaktan dolayı gurur duyduklarını vurgulayarak hem mevcudu korumak hem de yenilikleri takip ederek yeni yatırımlar gerçekleştirip tüketicilerle birlikte geleceğe yelken açmak istediklerinin altını çizdi.

Köseoğlu, şunları söyledi:

"Sabancı Topluluğu Perakende Grubu olarak sürdürülebilir gelişim anlayışını odağına alan, enerjisi yüksek, dinamik ve etkin bir yapıyla çalışıyoruz. CarrefourSA, bugün Türkiye'nin 58 şehrinde, 630 market ile yılda 185 milyon kişiye ulaşan dev bir ailedir. Böylesi bir ailenin süregelen sistem ve hizmet anlayışını yenileyerek daha etkin ve daha verimli bir şekilde tüketicilere ulaşmasını arzuluyoruz. Bu arzu ve istek ile mevcut marketlerimizi tüketicilerimizin ihtiyaçlarına göre yeniden şekillendiriyoruz.

Bugüne kadar tüketicilerine sunduğu ve sektör adına örnek ve öncü olan yenilikleriyle başarıya ulaşan CarrefourSA'nın bugünden sonra farklı hizmet ve uygulamalarla başarısını artırarak geleceğe uzanacağına ve müşterilerine en iyi hizmeti sunan marka olacağına inancımız tam."

 

- "Kaliteyi sunmak için çalışıyoruz"

 

CarrefourSA Genel Müdürü Ergin de, CarrefourSA olarak tüketicilerine alışveriş keyfi, bol ürün çeşitliliği ve kalite sunmak için çalıştıklarını söyledi.

Ergin, "Müşterilerimize nasıl daha iyi hizmet sunarız diye düşünüyor, önce müşteri diyerek tüketicilerimizi dinliyor, marketlerimizi yerine ve ihtiyaçlara göre yenilemenin farklı yollarını araştırıyoruz. Bu doğrultuda ilk olarak multiformatlarımızı ayrıştırma yoluna gittik, ardından her bir formatı ihtiyaçlara cevap verecek şekilde yeniledik." dedi.

Yeniliklere hipermarketlerin formatını tüketici davranışları, beklentiler ışığında değişerek başladıklarını belirten Ergin, "Bu değişimin en somut örneğini İstinye CarrefourSA Hiper'de 6 milyon lira yatırımla hayata geçen değişimde görebiliyoruz. Toplam 3 bin 500 metrekare alana sahip olan ve 350 kişinin görev yaptığı marketimiz, sahip olduğu ürün yelpazesinden misafirlerine sunduğu hizmet anlayışına, geçmişe oranla daha rahat bir alışveriş imkanı sağlamasından farklı lezzetlere kapı açan reyon dizilimiyle CarrefourSA'nın bu alandaki cevheri olacak." diye konuştu.

Ergin, zaman içerisinde tüm mağzaların yenilenmesi gerektiğini perakende sektöründeki tüm mağazaların aşama aşama yeni bir formata geçtiğini kaydetti.

Ergin, "Zincir mağazalar olarak meyve sebzeden para kazanmayız. Çünkü herkes tarlada bu fiyata rafta bu fiyata diyor. Bu sektörde para kazanmayız. En fazla kaybımızın olduğu alandır. Meyve, sebzede CarrefourSA olarak bizim yıllık kaybımız 35 milyon lira." şeklinde konuştu.

 

- "Ürün sayımızı 50 bine ulaştırdık"

 

CarrefourSA Hiper Satış Direktörü Arpacı ise alışılagelmiş CarrefourSA hipermarketinin dışında, hedefledikleri gibi yaşam alanı olabilecek bir hipermarket oluşturduklarını belirtti.

Arpacı, "Taze gıda ürünlerinin yanında dünya tatlarını arayanlara yönelik lezzet gruplarıyla oluşturduğumuz reyonlarda ürün sayımızı 50 bine ulaştırdık." ifadesini kullandı.

İstinye'deki yeniliklerden ilkini kasap ve şarküteri reyonunda gerçekleştirdiklerini belirten Arpacı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şarküteri reyonumuzda İzmir Tulumundan Kars Gravyerine, Van Otlu Peynirinden Hatay Örgü Peynirine, Anadolu'nun geleneksel peynirlerinden dünyanın farklı yerlerinden ithal peynirlerine ve hatta ev yapımı lezzetinde mezeleri müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz."

Balık reyonunda sezonda yaklaşık 80, sezon dışında ise yaklaşık 55 farklı su ürünü çeşidi bulunduracaklarını aktaran Arpacı, "Balık reyonumuzda tüketicilerimizin satın aldığı balık çeşidini temizleyip, dilerlerse onlar için pişirip, paket servisi sunacağız. Bunun yanı sıra telefonla da balık siparişlerini alacağız." dedi.

Unlu mamuller reyonunda bir ilki uygulayarak yerinde üretim yapmaya başladıklarının altını çizen Arpacı, çeşidi bol unlu mamul ve pastanın yanı sıra CarrefourSA'ya özel organik ekmekler, bagetler, kruvasanlar imal ederek keyifli bir fırın ortamı sunacaklarını belirtti.

Arpacı, "Lezzet Sokağı'nda dünyanın farklı yörelerinden çay ve kahve çeşitleri, organik ürünler, çikolata tutkunlarına özel lezzetler, çeşitli baharatlar ve coğrafi işaretli kuruyemişler bulunuyor. Bu sokaktaki bir başka ayrıcalıklı hizmetimiz ise Japon mutfağının geleneksel yemeği suşi servisi. Suşi standının hemen yanı başında ise yine dünyanın dört bir yanından şarabın bulunduğu zengin mahzenimiz konumlanıyor." diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :