Çarpıcı değerlendirme... Yeni Zelanda'daki saldırı bir başlangıç mı?

Çarpıcı değerlendirme... Yeni Zelanda'daki saldırı bir başlangıç mı?

Yeni Zelanda'da bulunan iki camiye düzenlenen eş zamanlı saldırılarda 50'ye yakın Müslüman hayatını kaybetti. Korkunç katliama tüm dünyadan kınama mesajları yayınlanırken 'islamafobi'nin yeniden yükselişe geçtiği konusuna da dikkat çekildi.

Yeni Zelanda'da yapılan cami katliamının şoku yaşanmaya devam ediyor. Saldırının ardından tüm dünya bir olup yapılanları şiddetle kınadı.

Konu hakkında sosyal medya hesabından açıklama yayınlayan Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Deniz Ülke Arıboğan, tüm bunların 'İslamafobi'nin ulaştığı noktayı gözler önüne serdiğini belirterek, "Maalesef bu bir zirve noktası değil, aksine başlangıç ve arzu edilen şey kitlesel çatışmaların üretilmesi. Zira terör, yarattığı etkiye değil tepkiye odaklıdır" ifadelerini kullandı.

"ÖLDÜRMEYİ OYUN SANAN BİR NESİL"

 Arıboğan, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"Y.Zellanda’daki terör saldırısının incelemeye değer bir çok yönü var; lakin gözüme ilk çarpan 'katliamın görsel tasarımının bir play station oyunu formatında' gerçekleştirilmiş olması. Kötülüğün gerçekliğinden koparılıp, süreal bir ortamda genç zihinlere nakşedilmesi arzulanmış.

Buradan hareketle “islam karşıtlığının” bir gençlik motivasyonuna dönüştürülmek istendiğini söylenebilir;yani hedef izleyici “gençler”. IŞİD’in uyguladığı modele paralel bir yol izleniyor.Öldürmeyi oyun sanan, enter tuşuna basıp herşeyi yeniden başlatabileceğine inanan bir nesil!"

 

Etiketler :