Carlsen'in Dünya Satranç Şampiyonu olması

Carlsen'in Dünya Satranç Şampiyonu olması

Norveç Başbakanı Solberg: "Tebrikler, unvanını korudun. Norveç seninle gurur duyuyor"

OSLO (AA) - Norveç Başbakanı Erna Solberg, üst üste ikinci kez dünya satranç şampiyonluğuna ulaşan 23 yaşındaki Magnus Carlsen'e "Tebrikler, unvanını korudun. Norveç seninle gurur duyuyor" mesajını gönderdi.

Solberg, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki "erna_solberg" isimli hesabından yaptığı açıklamada, Hintli rakibi Viswanathan Anand'ı yenen ve dünya şampiyonu unvanını koruyan 23 yaşındaki Carlsen'i tebrik ederek, "Norveç seninle gurur duyuyor" ifadesini kullandı.

Norveçli satranç ustası, Rusya'nın Soçi kentinde yapılan karşılaşmada, 44 yaşındaki Anand'ı kazanana 1, beraberlik halinde ise 0,5 puan verilen 11 oyun sonunda, 6,5-4,5 mağlup etmişti. 

Çocuk yaşından itibaren satranç ustalarını yenmeye başlayan Carlsen, sadece 16 yaşındayken dünya şampiyonu Veselin Topalov karşısında galip gelmişti. Bu galibiyet sonrasında dikkatleri üstüne çekmeye başlayan Carlsen, 2013'te tarihin en yüksek satranç puanına ulaşarak, sıralamada 2872 puan ile zirveye yerleşti ve aynı yıl dünya satranç şampiyonu unvanını almıştı.

Toplamda 62 kez karşı karşıya gelen Carlsen ve Anand mücadelesinde, Anand 15 galibiyet, Carlsen ise 11 galibiyet almıştı. 36 maç ise berabere bitmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı