Çarıklar’da bir açılış bir temel atma

Çarıklar’da bir açılış bir temel atma

Başkan Toru: Söz verdik, bugün gerçekleştiriyoruz

Meram Belediyesi tarafından Çarıklar Fatih Mahallesi’ne yaptırılacak olan sosyal tesis temelinin atılması ile aynı mahalleye kazandırılan parkın açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törende konuşan Başkan Toru, “Bugün aynı anda fonksiyonel bir sosyal tesisin temelini atarken yine mahallemize kazandırdığımız parkın da açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

Çarıklar Fatih Mahallesi’ndeki temel atma ve açılış törenine AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Meram İlçe Başkan Vekili Murat Döğdü, AK Parti Konya İl ve Meram İlçe Teşkilatlarından yöneticiler, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve Çarıklar Fatih Mahallesi sakinleri katıldı.

 

Törende ilk konuşmayı yapan Çarıklar Fatih Mahallesi Muhtarı Hüseyin Dalkıran, mahallelerine yaptığı hizmetlerden dolayı Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya teşekkür etti.

2014 yerel seçimlerinden önce Çarıklar’a yaptıkları ziyarette mahallelinin taleplerini dinlediklerini hatırlatan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “O zaman size söz verdik ve verdiğimiz söz doğrultusunda yatırım planlamamızı yaptık. Bugün fonksiyonel bir sosyal tesisin temelini atarken yine mahallemize kazandırdığımız parkın da açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

6 AYDA TAMAMLANACAK

Çarıklar Fatih Mahallesi’ne 18 ayda yapılan hizmetler hakkında bilgiler veren Başkan Toru, “72 bin 600 metrekarelik alanda kumlama, 2 bin metrekare sıcak asfalt, 45 bin 500 metrekarelik soğuk asfalt ve bin 600 metrekare rotmix yama yaptık. Akasya Sokak’taki park çalışmamız devam ederken Vatan Caddesi üzerindeki yaklaşık 3 bin metrekarelik parkımızı da bugün hizmete açıyoruz. Parktaki kameriyeler, fitness alanları ve çocuk oyun gruplarıyla birlikte bu bölgenin ihtiyacı büyük ölçüde giderilmiş olacaktır. Düğünlerinizi, nişanlarınızı yapabileceğiniz, farklı organizasyonlar tertipleyebileceğiniz ve içinde muhtar ofisinin de bulunacağı bir sosyal tesise ihtiyaç vardı. Göreve geldikten sonra bu bölgemizin ihtiyacını gidermek üzere sosyal tesisin projesini hazırladık ve 1 ay önce de ihalesini yaptık.  4 bin 86 metrekare arsa üzerinde 800 metrekarelik inşaat alanına sahip sosyal tesisin inşaatı yaklaşık 6 ayda tamamlanacak. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

BAŞKAN TORU’YA TEŞEKKÜR

AK Parti Meram İlçe Başkan Vekili Murat Döğdü de, “Meram Belediye Başkanımız Sayın Fatma Toru, göreve geldikten sonra ‘Yerinde Tespit Yerinde Çözüm’ sloganıyla mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını belirledi. Bu kapsamda Çarıklar Fatih Mahallemizin talepleri de karşılanıyor. Temelini atacağımız sosyal tesisin ve açılışını yapacağımız parkın mahallemize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

“AK PARTİLİ BELEDİYELER MARKA”

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ise, ‘Türkiye’nin ilk başörtülü İlçe Belediye Başkanı Fatma Hanım’ın çalışmalarını takdirle izlediklerini kaydederek, “AK Partili belediyeler, gerek ülkemizde ve gerekse dünyada belediyecilik konusunda öncüdür. AK Partili belediyelerimiz, neredeyse Türkiye’nin altyapısını yeniden inşa etmiştir. Bir tarafta bunlar varken bir tarafta da tamamen yıkan, araçlarıyla bomba taşıyan ve teröre hizmet eden bir yapılanmada olan belediyeler de var” dedi.

“EN HIZLI KALKINAN YERLERDEN BİRİ OLACAK”

Çarıklar Fatih Mahallesi’nin bulunduğu bu bölgede hızlı bir dönüşüm olacağına dikkat çeken AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, “Burası, bir yandan belediyecilik hizmetleri bir yandan da devletin yapacağı yatırımlarla geleceğin en hızlı kalkınan bölgelerinden biri olacaktır. Bu konuda bakanlıklarımızla ve belediyelerimizle koordineli bir şekilde çalışarak projeler üretiyoruz. Bu bölge bir dönüşüme tabi tutulacak, bir kalkınma hamlesine girecek ve çok değerli bir yer olacak. Bu dönüşüme Meram Belediyemiz de çok büyük destek veriyor” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra yapılan dua ile sosyal tesisin temelini atan protokol mensupları, hizmete açılan parkta da incelemelerde bulundu.