Canlı hayvan ve hayvansal ürün fiyatları

Canlı hayvan ve hayvansal ürün fiyatları

Kültür sığır fiyatı geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 24,8 artarak 5 bin 161 lira, yerli sığır fiyatı yüzde 26,3 artışla 3 bin 126 lira oldu - Canlı hayvan değeri yüzde 22,9 artışla 89,9 milyar liraya ulaştı- Hayvansal ürün üretim değeri 62,2 milyar li

ANKARA (AA) - Türkiye'de kültür sığır fiyatı 2016'da bir önceki yıla göre yüzde 24,8 artarak 5 bin 161 lira, yerli sığır fiyatı ise yüzde 26,3 artışla 3 bin 126 lira oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016'ya ilişkin ''canlı hayvan ve hayvansal ürün fiyatları, üretim değeri'' istatistiklerini açıkladı.

Buna göre, geçen yıl kültür sığır fiyatı bir önceki yıla göre yüzde 24,8 artarak 5 bin 161 lirayı, yerli sığır fiyatı yüzde 26,3 artarak 3 bin 126 lirayı buldu. Merinos koyun fiyatında yüzde 14,9, yerli koyun fiyatında yüzde 16,5 ve tiftik keçisi fiyatında ise yüzde 23,2 artış görüldü.

Kümes hayvanlarından et tavuğu fiyatı yüzde 17,8 artarak 13,92 liraya, yumurta tavuğu fiyatı yüzde 17 artarak 15,45 liraya yükseldi.

- İnek sütü fiyatı yüzde 0,8 azaldı

İnek sütü fiyatı 2016'da bir önceki yıla göre yüzde 0,8 düşüş göstererek 1,15 lira, koyun sütü fiyatı ise yüzde 11,6 artarak 2,24 lira oldu.

Sığır eti fiyatı yüzde 18,4 artarak 25,03 lira, koyun eti fiyatı ise yüzde 17 artışla 24,24 lira olarak gerçekleşti.

- Canlı hayvan değeri yüzde 22,9 arttı

Canlı hayvan değeri geçen yıl yüzde 22,9 artışla 89,9 milyar lira oldu.

Büyükbaş hayvanların değeri bir önceki yıla göre yüzde 27,2 artarak 62,7 milyar lira, küçükbaş hayvanların değeri yüzde 12,3 yükselerek 22 milyar lira ve kümes hayvanlarının değeri yüzde 23,4 artışla 4,9 milyar liraya çıktı.

- Hayvansal ürün üretim değeri 62,2 milyar lira

Hayvansal ürün üretim değeri 2016'da yüzde 11,7 artarak 62,2 milyar lira olarak gerçekleşti. Süt üretim değeri 24,3 milyar lira, bal üretim değeri 2,6 milyar lira, yumurta üretim değeri 5,6 milyar lira ve kırmızı et üretim değeri 29,2 milyar lira oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :