Çankırı'da fabrika işçilerinden eylem

Çankırı'da fabrika işçilerinden eylem

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da bir seramik fabrikasında çalışan işçiler, ücretsiz izne çıkarıldıkları ve 6 aydır maaşlarını alamadıkları iddiasıyla...

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da bir seramik fabrikasında çalışan işçiler, ücretsiz izne çıkarıldıkları ve 6 aydır maaşlarını alamadıkları iddiasıyla eylem yaptı.

Kurşunlu ilçesi Erenler Mahallesi mevkisinde faaliyet gösteren bir seramik fabrikasında çalışan işçiler, fabrika önünde toplandı.

İşçiler adına açıklama yapan Salih Okyay, fabrikanın faaliyetine 2006 yılında başladığını ve granit sektöründe önde gelen bir fabrika olarak gösterildiğini söyledi.

Daha önce de fabrikanın 2013 yılında çalışanlarına sorun yaşattığını dile getiren Okyay, "2013 yılında yaşanan sorunlar bakanlarımız, milletvekillerimiz ve belediye başkanının desteğiyle çözülmüş ve fabrikamız yeniden açılmıştı. Fakat bu süreç 2018 yılı Kurban Bayramı'na kadar sürmüştür. 2013 yılında yaşanan işçi mağduriyetleri tekerrür etmiş ve çalışanların çoğu ücretsiz izine çıkarılmıştır." dedi.

İşçilerin 6 aylık maaşlarını da alamadıklarını öne süren Okyay, ücretsiz izne çıkarılan işçilerin gerekli evraklarının olmadığını ve kış ayı olması nedeniyle işçilerin mağduriyetlerinin daha da arttığını ifade etti.

Daha önce işçiler ile fabrika sahibi arasında toplantı yapıldığını ve bazı kararların alındığını anlatan Okyay, "Verilen ilk söz yerine getirilmemişken diğer sözlerin yerine getirileceği konusunda kaygılar oluşmaktadır." ifadesinde bulundu.

Grup daha sonra Kurşunlu ilçe merkezinde da basın açıklama yaparak dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :