Çankırı'da 144 tesisin açılışı yapılacak

Çankırı'da 144 tesisin açılışı yapılacak

Türk-Japon ortaklığı ile kurulan lastik fabrikasının da aralarında bulunduğu tesislerin 14 Ekim'deki toplu açılış törenine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılması bekleniyor

Çankırı'da, aralarında Türk-Japon işbirliği ile kurulan lastik fabrikasının da bulunduğu 144 tesis için, 14 Ekim'de toplu açılış töreni düzenlenecek.

 AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 14 Ekim'deki Çankırı ziyaretinde, 144 tesisin açılışını yapacağını belirtti.

Açılışı yapılacak tesislerden en önemlilerinden birinin lastik fabrikası olduğunu dile getiren Filiz, "Türk-Japon ortaklığı ile kurulan lastik fabrikası, 2 bin kişinin üzerinde insana ekmek kapısı olacak. Bölgede önemli bir sinerji oluşturacak olan fabrika, 520 milyon dolara mal oldu" dedi.

Lastik fabrikası açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Türk ve Japon iş adamları ile vatandaşların karşılayacağını belirten Filiz, "Cumhurbaşkanımız, lastik fabrikasında bir dizi incelemelerde bulunacak ve Ankara'ya hareket edecek. Yapılacak yatırımlar, hizmetler bizim açımızdan çok önemli. Lastik fabrikası da çok önemli. Lastik fabrikası diğer 143 yatırımla birlikte o gün tüm halkımızın katılımı ile açılacak."

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı