Çankırı Kenti İçin Ekolojik Kentsel Tasarım Projesi

Çankırı Kenti İçin Ekolojik Kentsel Tasarım Projesi

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü iş birliği ile "Çankırı Kenti İçin Ekolojik...

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü iş birliği ile "Çankırı Kenti İçin Ekolojik Kentsel Tasarım" Projesi hazırlandı.

Çankırı Ekolojik Kentsel Tasarım Atölyesi kapsamında gerçekleştirilen proje kapsamında yapılan çalışmalar bir kitapta toplanarak basına tanıtıldı.

Belediye Başkanı İrfan Dinç'in makam odasında gerçekleştirilen basın toplantısına, projeden sorumlu öğretim üyeleri Prof. Dr. Halim Perçin, Prof. Dr. Oğuz Yılmaz, Prof. Dr. Şükran Şahin, Doç. Dr. Figen Dilek İlke, Yrd. Doç. Dr. Işıl Kaymaz ve Araştırma Görevlisi Cennet Tekin Cüre katıldı.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, burada yaptığı konuşmada, projelerin yer aldığı kitabın, tüm üniversitelere ve yerel yönetimlere örnek bir çalışma ve kaynak teşkil edeceğini söyledi.

Çevre duyarlılığı ve farkındalığı ile ilgili önemli bir projeye daha imza attıklarını ifade eden Dinç, "Üniversitemiz ile ilk sayılabilecek bir alanda eser ortaya koymamız bize farklı bir pencere açıyor. Biz, ilkleri severiz. Tüm projelerimizde daha önce yapılmamış olanı yapmanın derdindeyiz. Bu değerli eser ve çalışmalar, yerel yönetimler ve üniversiteler için örnek teşkil edecek." ifadelerini kullandı.

Hazırlanan projenin hem Çankırı için hem de diğer iller için önemine vurgu yapan Dinç, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Proje sorumlularından Prof. Dr. Şükran Şahin de lisansüstü eğitim alan 15 öğrenciden oluşan ekibin, Çankırı'da belirlenen ortak çalışma alanlarında kentsel peyzaj, planlama ve tasarım çalışmaları ile ilgili incelemelerde bulunulduğunu söyledi.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü akademisyenlerinin, Ekolojik Kentsel Tasarım konusunda Çankırı'ya ışık tuttuklarını belirten Şahin, şöyle devam etti:

"Projede mimarlar, şehir planlamacıları ve ağırlıklı olarak peyzaj mimarları yer aldı. Bu gençler, profesyonel yaşamlarında bir arada çalışan mesleklere sahipken, istedik ki daha öğrencilik sırasında bir arada çalışma alışkanlıklarını gerçek bir alan üzerinde ve gerçek bir projede gerçekleştirebilsinler. İkinci önemli konumuz ise ekolojik yaklaşımdı. Malum iklim değişikliği, çevrenin kirlendiği süreçte ekoloji artık entellektüel bir konu olmaktan çıkıp bir zorunluluk haline geldi. Böyle bir temeli kentsel tasarım konusunda nasıl işleyebilirizi öğrencilere gerçek proje üzerinden aktarmaya çalıştık."

Türkiye'nin hiç bir ilinde böyle bir çalışma olmadığını dile getiren Şahin, bu konuda öncü oldukları için mutluluk duyduklarını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :