Canik Belediyespor Başantrenörü Öztürk'ün vefatı

Canik Belediyespor Başantrenörü Öztürk'ün vefatı

Öztürk için memleketi Adana'nın Ceyhan ilçesinde düzenlenen törende, yakınları ve oyuncuları büyük üzüntü yaşadı- Canik Belediye Başkanı Genç: "Basketbol alanında omurgalı bir şekilde kendi değerlerine bağlı hocanın adını inşallah Samsun'da yaşatacağız"

ADANA (AA) - Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Samsun Canik Belediyespor'un vefat eden başantrenörü Mehmet Can Öztürk için memleketi Adana'nın Ceyhan ilçesinde tören düzenlendi.

Ceyhan Spor Salonu'ndaki törende, Öztürk'ün cenazesi katafalka konulmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yaptığı konuşmada, Öztürk'e Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Öztürk ile takımda ikinci yılı tamamlamak üzere olduklarını anımsatan Genç, ahlaklı, dürüst, çalışkan ve hedefleri olan bir insanı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını vurgulayarak, "Koyduğumuz hedeflere birlikte ulaşmıştık. Bu sezonki hedeflerimiz Avrupa'da oynamaktı. Maçımızı yaptık, hak kazanmıştık." diye konuştu.

Genç, Öztürk'ün inançlı, değerlerini yerine getiren, sürekli üreten ve yetiştiren bir insan olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Sadece Adana'nın çocuğu değil Mehmet Can hocamız, artık Samsun'un da bir evladı. Basketbol alanında omurgalı bir şekilde kendi değerlerine bağlı hocanın adını inşallah Samsun'da yaşatacağız. Var olan spor tesislerinde ismini yaşatacağız. Onun ilkelerini oraya yazacağız. Burada yetişecek olan sporcuların o ilkelerle büyüyeceğini ve geleceğe koşacağını inşallah hep birlikte göreceğiz."

BOTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Gazi Çelik, sözün bittiği, artık duanın başladığı noktada olduklarını dile getirerek "Dünyada iyi bir iz bırakmak, rahmetle anılmak istiyorsak güzel eserler bırakmalıyız. Mehmet hocamız da bunlardan birisiydi." dedi.

Öztürk'ün arkadaşlarının da anısına konuşmalar yaptığı törende, yakınları, arkadaşları ile çalıştırdığı Canik Belediyespor'un basketbolcuları gözyaşlarını tutamadı.

Törene, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Sedat Sözlü, ASKİ Genel Müdürü ve ASKİ Başkanı Rahmi Pekar, Canik Belediyespor Başkanı Ercan Bayrak ve Türkiye Basketbol Federasyonu Adana Temsilcisi Rıza Öztürk de katıldı.

Öztürk'ün cenazesi, öğlen namazını müteakip Buğday Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :