Çanakkale'de yabancı uyrukluları taşıyan bot battı

Çanakkale'de yabancı uyrukluları taşıyan bot battı

İlk belirlemelere göre 4 çocuk hayatını kaybetti

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için denize açılan yabancı uyrukluların bulunduğu botun batması sonucu, ilk belirlemelere göre 4 çocuk hayatını kaybetti. 

Alınan bilgiye göre, aralarında kadın ve çocukların da olduğu Afganistan ve Suriye uyruklu 55 kişi, Midilli Adası'na geçmek için Ayvacık sahilinden lastik botla denize açıldı. 

Bot, Sivrice açıklarında lodos ve dalgalar nedeniyle battı. "Alo 158" hattından yardım istenmesi üzerine bölgeye ulaşan sahil güvenlik ekipleri, boğulma tehlikesi geçiren kişileri kurtarmak için çalışma başlattı.

İlk belirlemelere göre, biri kız 4 Afgan çocuğun cesedine ulaşıldı, çocukların cesetleri Ayvacık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Boğulmak üzereyken kurtarılarak "TCSG 28" botuyla Küçükkuyu'ya getirilen yabancı uyruklu kişilere sağlık görevlileri müdahale etti, 4 kişi Edremit Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

- 8 operasyonda 357 kişi kurtarıldı

Öte yandan, sahil güvenlik ekipleri, olumsuz hava koşullarına rağmen denize açılan yabancı uyruklulara yönelik 8 operasyon düzenledi. 

"TCSG Yaşam", "TCSG 28" ve "SAGET 25" botlarıyla yapılan operasyonlarda, denizde dalgalarla mücadele eden ve bazılarının su alıp batmaya başladığı belirtilen botlardaki çoğu kadın ve çocuk 357 kişi kurtarıldı.

Küçükkuyu'ya getirilen ve burada battaniye, giyecek, yiyecek ve su verilen yabancı uyruklular, daha sonra Ayvacık'taki Göçmen Geri Gönderme Merkezine gönderildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı