Çanakkale'de Çocuklara "Afet Bilinci" Eğitimi

Çanakkale'de Çocuklara "Afet Bilinci" Eğitimi

GAMA Enerji ve AKUT işbirliğiyle Ezine ilçesinde öğrenciler için tiyatro oyunu sahnelendi

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Ezine ilçesinde, GAMA Enerji ile Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından öğrencilere, "Sallanacak Vakit Yok" adlı oyun sahnelendi.

İlçedeki ilk ve orta dereceli okulların öğrencilerine yönelik hazırlanan oyun, İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda sahnelendi. Oyunun ardından çocuklara, afet bilinçlendirme çantası hediye edildi.

Dernek Başkanı Nasuh Mahruki, daha sonra düzenlenen konferansta, arama kurtarma operasyonlarına ilişkin bilgi verdi.

Derneğin kurulduğu 1996 yılından bu yana afet konusunda bilinçlendirme seminerleri düzenlendiğini dile getiren Mahruki, "Ülkemizin geleceğinde temel rol oynayan çocuklar en öncelikli hedef grubumuz oldu. Afet bilinçlendirme seminerlerini, çocuklarımıza daha etkili ve kalıcı bir şekilde aktarabilmek için 'Sallanacak Vakit Yok' isimli oyunu geliştirdik. 'Geleceğimizi birlikte kurtaralım' sloganıyla geliştirdiğimiz oyunumuzu GAMA Enerjinin desteğiyle 4 bin çocuğa ulaştırdık, onları afetler konusunda bilgilendirdik" diye konuştu.

GAMA Enerji Genel Müdürü Sıtkı Şerifeken ise yurtiçi ve yurtdışında yatırımlar yaparken, uluslararası kuruluşların proje finansmanında sosyal sorumluluk ve çevre riskinin yönetilmesinde benimsediği kurallar olan "Ekvator Prensipleri"ne uygun hareket ettiklerini vurguladı.

Çevreye duyarlı bir yatırım ve işletme politikası izlerken, çeşitli kurumsal sosyal sorumluluk projeleri yürütmeyi de görev bildiklerini kaydeden Şerifeken, "Bu çerçevede AKUT ile amacına ulaşan bir projeyi tamamlamaktan mutluluk duyuyor, kendilerine teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı