Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması

Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması

İzmir Barosu:

İzmir Barosu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına ilişkin, gerçeklerin aydınlığa çıkması için hukuk mücadelelerinin devam edeceğini bildirdi. 

Barodan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de demokrasi ve basın özgürlüğü açısından kara bir gün daha yaşandığını öne sürüldü. 

Can Dündar ve Erdem Gül'ün "gazetecilik faaliyeti nedeniyle" tutuklanmalarının kabul edilemeyeceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Basın özgürlüğünü, yargı bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü, demokrasiyi, temel hak ve özgürlükleri, vatandaşın bilgi almak hakkını savunmak, uygulamak, ülkenin saygınlığı ve aydınlık geleceği için yaşamsal önem arz etmektedir. Bu değerleri savunmak ve uygulamak temel hedef olmalıdır. İzmir Barosu Başkanlığı olarak, gerçeklerin aydınlığa çıkması için hukuk mücadelemizin devam edeceğini, gerçekleri sonuna kadar savunacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz."

- Denizli Baro Başkanı İlhan'ın açıklaması

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan da gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanması kararını üzüntüyle karşıladıklarını belirtti. 

Söz konusu haberin yayınlanması gazetecinin halka karşı görevi olduğunu savunan İlhan, tutuklama kararının Anayasa, 5187 Sayılı Basın Kanunu, Türk Ceza Kanunu, AB İnsan Hakları Sözleşmesi, mevcut Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırılık oluşturduğunu savunarak, "Denizli Barosu olarak, verilen kararı içimize sindiremiyor ve hukukçu kimliğimizle bağdaştıramıyoruz" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı