Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması

Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması

HDP Grup Başkanvekili Baluken:- "Şunu biliyoruz ki karanlığın en zifiri olduğu dönemler, şafağın ve aydınlığın en yakın olduğu dönemlerdir"

ANKARA (AA) - HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına ilişkin,  "Şunu biliyoruz ki karanlığın en zifiri olduğu dönemler, şafağın ve aydınlığın en yakın olduğu dönemlerdir" dedi.

Baluken ve parti yöneticileri, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkındaki tutuklama kararı nedeniyle gazetenin Ankara bürosunu ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan Baluken, bugünün hem basın özgürlüğü hem de Türkiye’nin demokrasi tarihi açısından "kara sayfa" olarak anılacağını belirtti.  Basın üzerinde uzun süredir çok yoğun baskılar olduğunu ifade eden Baluken, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Hemen hemen her gün medya kurumlarına ve gazetecilere yönelik operasyonlar yapılıyordu. Ağır sansürler ve gazetecilerin sokak ortasında darp edilmesinden cezaevlerine gönderilmesine kadar işletilen bazı süreçlerle karşı karşıyaydık. Sayın Can Dündar ve Erdem Gül’ün sadece gazetecilik mesleğini yapmalarından dolayı cezaevine gönderilmesiyle beraber aslında bu baskıların hangi aşamaya geldiği kanıtlanmış oldu." 

Bu olayı salt bir basın özgürlüğü meselesi olarak ele almamak gerektiğini söyleyen Baluken, parlamentonun işlevsizleştirildiğini ve yargının siyasallaştırıldığını öne sürdü. Baluken, medyanın tamamen tahakküm altına alındığını ve farklı olan tüm muhalif seslerin susturulmaya çalışıldığını iddia etti. 

Baluken şunları kaydetti: 

"Bizler de HDP olarak ülkemizin demokratik geleceğini saldırı altına almış olan bu darbe kararını kınamak, Cumhuriyet gazetesi şahsında, tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül şahsında bütün basın camiasıyla, bütün demokrasi cephesiyle dayanışma ve destek duygularımızı ifade etmek üzere buradayız. Karamsar değiliz. Şunu biliyoruz ki karanlığın en zifiri olduğu dönemler şafağın ve aydınlığın en yakın olduğu dönemlerdir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı