Camiler çocuklarla şenlenecek

Camiler çocuklarla şenlenecek

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde 90 bini aşkın camide 2019 Yılı Yaz Kur'an Kursları; "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganıyla 17 Haziran Pazartesi günü başlıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde 90 bini aşkın camide 2019 Yılı Yaz Kur'an Kursları; "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganıyla 17 Haziran Pazartesi günü başlıyor. Konya’da camilerin yanında bir çok vakıf ve dernek öğrencilere yaz kursu veriyor

camiler-cocuklarla-senlenecek--(16).jpg

Her sene milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği “Yaz Kur'an Kursları”, 17 Haziran 2019 Pazartesi günü 90 bini aşkın cami ile binlerce Kur'an kursunda açılıyor. Cuma Namazı hutbesinde de velilere, çocuklarının yaz tatilinde Yaz Kur’an Kursları için kayıt yaptırmaları tavsiye edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı, cami ve Kur'an kurslarında görev yapan personel marifetiyle Yaz Kur'an Kurslarına gelen çocuklara tecvitli Kur'an-ı Kerim eğitimi veriyor, kısa sure ve dualarla birlikte beş vakit namazın nasıl kılındığını öğretiyor. Başkanlık her yıl camiye gelen öğrencilere ücretsiz "Dinimi Öğreniyorum" ders kitabı ve "Etkinlik Kitabı" dağıtıyor. Çocuklarını Yaz Kur'an Kurslarına kaydettirmek isteyen veliler, camiler ve müftülüklere başvurabilecek.

camiler-cocuklarla-senlenecek--(14).jpg

MÜFTÜ YARDIMCISI ÇITIR’DAN AİLELERE VE ÖĞRENCİLERE MESAJ

İl Müftü Yardımcısı Aslan Çıtır, ‘Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun’ sloganıyla ailelere ve öğrencilere yaz kur’an kurslarına gelmeleri için tavsiyelerde bulundu. İl Müftü Yardımcısı Çıtır, kursun Konya’nın tüm camilerinde ve diyanete bağlı tüm kur’an kurslarında olacağı bilgisini de verdi.

camiler-cocuklarla-senlenecek--(2).jpg

Çıtır, ayrıca 4 ve 5 sınıf öğrencileri için yatılı hafızlık kurslarının da açıldığını söyledi. Ailelere tavsiyelerde bulunan Çıtır, “Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) bizlere şu hatırlatmada bulunmaktadır: “Hiçbir baba, çocuğuna güzel ahlaktan daha kıymetli bir miras bırakmamıştır”  Ailemizin gözbebeği, geleceğimizin umudu olan yavrularımızın maddi ihtiyaçlarını olduğu kadar manevi ihtiyaçlarını da karşılamakla mükellefiz. Çocuklarımıza Rabbimizi ve Peygamberimizi tanıtmak, ibadet alışkanlığı kazandırmak, güzel ahlak aşılamak bizim asli vazifemizdir.

camiler-cocuklarla-senlenecek--(12).jpg

Onların masum yüreklerini, berrak Zihinlerini ilimle, hikmetle, edeple donatalım. Her türlü sapkın düşünceden, ahlaka aykırı davranıştan, hurafe ve bidattan onları uzak tutalım. Elinde Kur’an, göğsünde iman ile hayatına yön veren samimi müminler yetiştirmek için emek verelim. Unutmayalım ki, Allah’ın Kitabı’na aşina olan, Allah’ın Resûlü’nü örnek alan, vatanına ve milletine vefa ile bağlanan güzel bir nesil bırakmak hepimizin vazgeçilmez sorumluluğudur. Peygamberimizin ifadesiyle, çocuklarımıza “en değerli miras” olarak güzel bir terbiye bırakmak için cami ve Kur’an kurslarımıza müracaatınızı bekliyoruz. Çocuklarımıza kucak açıyor, hepsi için Cenâb-ı Hak’tan başarılı, hayırlı, mutlu ve sağlıklı bir gelecek niyaz ediyoruz” dedi.

camiler-cocuklarla-senlenecek--(5).jpg

RİBAT EĞİTİM VAKFI 650 ÖĞRENCİYE YAZ KURSU VERECEK

Konya merkezli Ribat Eğitim Vakfı, her sene olduğu gibi bu sene de birçok öğrenciye yaz kursu verecek. 17 Haziran Pazartesi günü başlayacak, Ribat Yaz Kursları 650 öğrencinin katılımıyla 7 haftalık sürecek. 9 Ağustos’ta bitecek kurslar yatılı ve servisli olacak. Kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı yapılan kurslar, Uluirmak, Hatip, Durunday ve Kalfalar Kur’an Kurslarında yapılacak. Öğrenciler 7 hafta boyunca, Kur’anı Kerim okuma, Siyer, Adab-ı Muaşeret, Hadis ve İlmihal dersleri alacaklar. Öğrenciler; yüzme, spor, gezi gibi birçok etkinliği de derslerden arta kalan zamanda yapacaklar.

camiler-cocuklarla-senlenecek--(1).jpg

ENDERUN’DA EĞİTİMLER 1 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

Konya’da öğrenci yurdu ve eğitimi konusunda önde gelen vakıflar arasında Enderun Eğitim Vakfı, bu yıl 7 ve 16 yaş arası çocuklar için yaz kurslarına devam ediyor. Çocukların eğlenirken öğrenecekleri, ahlaki gelişimlerine katkı sağlayacak aynı zamanda sosyal yönlerini geliştirecek yaz okulu programı 1 Temmuz 2019-2 Ağustos 2019 tarihleri arasında   5 hafta olarak gerçekleştirilecek.

camiler-cocuklarla-senlenecek--(8).jpg

Kurslarda; Kur’an-i Kerim, Sure Talimi, Akaid, Fıkıh ve Siyer dersleri olacak. Derslerin yanında, havuz, halı saha, geziler, piknik, atölye çalışmaları etkinlikleri yer alacak. Enderun Eğitim Vakfı’nda, Yaz Kursları için kayıtlar 1 Temmuz’a kadar sürecek. Enderun Eğitim Vakfı, bu yıl 160 öğrenci için kontenjan açtı.  Servet R. Çolak-Memleket

camiler-cocuklarla-senlenecek--(6).jpg