Camideki halı desenini papaza benzetip kaldırılmasını istediler

Camideki halı desenini papaza benzetip kaldırılmasını istediler

Camideki halı desenini papaza benzetip kaldırılmasını istediler...

Konya'da Meram Gödene Toki Camii cemaati camideki serili bulunan halıların üzerindeki motifllerin Hıristiyan papazlara benzediğini öne sürerek bunların üzerinde namaz kılmak istemediklerini belirtip tepki gösterdi. Konuyu müftülüğe ilettiklerini söyleyen cemaat, halıların değiştirilmesini istedi.

Konya'da Meram Gödene Toki Camii'nde serili halı üzerine farklı simgelerin bulunması, cemaat arasında tartışmaya yol açtı. Ramazan ayında teravih namazlarında bazı camilerdeki halılarda simgelerin Hıristiyan papazlara benzediğini belirten cemaat şikayette bulundu. Cami cemaati "Cami halıları üzerinde ilk bakışta anlaşılmayan bazı figürlerin yakından iyi incelendiğinde farklı simgelerle donatıldığı ortaya çıkıyor. Çok dikkatli bakıldığı zaman boynunda haç işareti olan papaz figürü ortaya çıkıyor. Biz ibadetlerimizi bu halı üzerinde yapmak zorunda bırakılıyoruz. Konuyu müftlüğe ilettik ama şu ana kadar net bir cevap alamadık. Bu halıların değiştirilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

c4f89748-41c2-4fe8-8837-66e22baf646c.jpg

Öte yandan papaz simgelerinin yansıdığı halılardan cemaatten şikayet aldıklarını söyleyen Konya'daki bazı bazı cami imamları ise namaz kılarken bu simgelerin dikkat çektiğini ve bazı kişilerin bu halıları görünce namaz kılmadan camiyi terk ettiğini ifade etti.

8bfa50de-7075-442e-8304-4040cb83e1a4.jpg