Camide namaz kılarken cep telefonunu çaldılar

Camide namaz kılarken cep telefonunu çaldılar

Yalova'da, zihinsel engelli olduğu ileri sürülen Irak asıllı mültecinin, cep telefonunun çalınma anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi

YALOVA (AA) - Yalova'da, zihinsel engelli olduğu ileri sürülen Irak asıllı mültecinin, camide namaz kılarken cep telefonunun çalınma anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Fevzi Çakmak Mahallesi İstanbul Caddesi Çınarlı Abdulkadir Camii'ne gelen ve isminin Ahmet olduğu öğrenilen Irak asıllı mülteci, ikindi namazını sandalyeye oturarak kılmaya başladı. 

Yanındaki bir başka kişinin uyarısı üzerine, zihinsel engelli mülteci, ceketi ve cep telefonunu bırakarak sandalyesini biraz ileriye aldı. Bu sırada, uyarıda bulunan şüpheli kişinin, cep telefonunu alarak kaçma anı, güvenlik kamerasına yansıdı.

Çınarlı Abdulkadir Camii Müezzin Kayyumu Erdenay Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikindi namazı vaktinde cami cemaatinden olan, kendisinin de tanıdığı zihinsel engelli Ahmet adlı mültecinin, namaz esnasında telefonunun çalındığını söyledi.

Namaz sırasında, şüpheli şahsın Ahmet'i kandırarak telefonundan uzaklaştırdığını ifade eden Turhan, şöyle konuştu: 

"Ahmet arkadaşımız gelip bize telefonunun çalındığını anlattığında hemen kamera görüntülerimizden takip ederek, polise başvuru yaptık. Ayrıca arkadaşımız telefonunun alındığını fark edemiyor. Herkes dağılınca sonradan fark ediyor. Namazdan sonra yanıma geldiğinde bana bir şeyler anlatamıyor yani telefonunun kaybolduğunu dile getirmeye çalışıyor. Kameralardan görüntüyü takip ettiğim zaman baktım ki hırsız, telefonu gasp ediyor. Bunun yanına kar kalmaması için polisi aradık ve kendileri de hemen gelip arkadaşımızla ilgilendiler."

Ahmet'in Irak asıllı mülteci olduğunu ve 1,5-2 yıldır da Yalova'da oturduğunu belirten Turhan, "Babası Kerkük'ten geldiklerini ifade etmişti. Genelde gündüz vakitlerinde geliyor. Cami cemaatimiz kendisini çok sever. Zihinsel engelli bir arkadaşımız olmasına rağmen kendisi buraya gelip bizlere yardımcı oluyor ve uğraş veriyor" dedi.

Çalınan telefonun 150-200 liralık bir telefon olduğunu kaydeden Turhan, "Rakam çok önemli olmayabilir belki de ama buradaki mana, camiye neden ve ne amaçla geldiğimiz. Zihinsel engelli arkadaşımızın durumundan faydalanılarak, arkadaşımızın telefonu gasp ediliyor. Bu gibi hırsızlık vakalarında kameralarımıza bakıp, polise genel bilgi veriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı