Camide ayak kokusuna "askıda çorap"lı çözüm

Camide ayak kokusuna "askıda çorap"lı çözüm

Sivas'ta, cemaatinin büyük çoğunluğunu sanayi esnafı ve çalışanlarının oluşturduğu camide, ayak kokusuna karşı "askıda çorap" uygulaması başlatıldı- Cami imamı Yıldırım: "Camide koku namına hiçbir şey yok. Ayağı kirli olan, kokan esnafımız, camiye geldiği

SİVAS (AA) - HALİFE YALÇINKAYA - Sivas'ta, cemaatinin büyük çoğunluğu sanayi esnafı ve çalışanlarından oluşan Mehmet Akif Ersoy Camisi'nde, ayak kokusunu önlemek ve daha hijyenik ortamda ibadet edilmesini sağlamak amacıyla ilginç bir uygulama başlatıldı. 

Yeni Ata Sanayi sitesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Camisi'nde ramazan ayında cemaatin daha temiz ve hijyenik ortamda namaz kılmalarını sağlamak amacıyla imam Yusuf Yıldırım, "askıda çorap" uygulamasını başlattı.

Sanayi esnafı, uygulama sayesinde, hayırseverlerin yardımlarıyla temin edilen ve cami girişine konulan askıdaki çoraplardan giyerek namazlarını kılıyor. 

Cami imamı Yusuf Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulamanın büyük destek gördüğünü, daha hijyenik ortamda ibadet edilmesini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Cemaatin büyük çoğunluğunun sanayi esnafı ve çalışanlarından oluştuğuna dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu:

"Akşama kadar ayaklar ayakkabının içinde koktuğu için namazda kimseyi rahatsız etmemek, kötü kokuya sebep vermemek adına böyle bir uygulama yaptık. Biliyorsunuz askıda kahve, ekmek uygulamaları vardı. Biz de bunu camide, 'askıda çorap' uygulaması olarak başlattık. Cemaatimiz daha temiz, koku olmadan huzurlu bir şekilde ibadet etsinler diye 'askıda çorap' uygulaması başlattık."

-Eskiyi çöpe atıp yenisini alıyorlar

Yıldırım, uygulamanın cemaatin destekleriyle ortaya çıktığına dikkati çekerek, "Sanayi bölgesinde olmamıza rağmen çok temiz bir camiye sahibiz. Camide koku namına hiçbir şey yok. Ayağı kirli olan, kokan esnafımız, camiye geldiği zaman eski çorabını çıkarıyor, çöpe atıyor. Buradan temiz bir çorap alıp giyiyor. Daha sonra ise namazını kılıyor. Çok güzel tepkiler aldık. Bu uygulamaya herkes destek veriyor" ifadelerini kullandı.

Yusuf Yıldırım, uygulamanın bazen kötü niyetli insanlar tarafından istismar edilebildiğini, ancak caminin güvenlik kamerasıyla izlendiğini söyledi.

-Esnaf uygulamadan memnun

Sanayi esnafından Sedat Gökçek de uygulamadan memnuniyet duyduklarını, sanayide yağ ve tozla uğraştıklarını ve bu nedenle ayaklarının kirlendiğini anlatarak, "Camiye girerken kirli çoraplarımızı çıkarıp temiz çoraplar giyiyoruz. Ramazan ayı nedeniyle cemaatimiz biraz kalabalık. Bunun için, 'askıda çorap' uygulaması gerçekten güzel" dedi.

Oto tamirhanesi bulunan Ertan Kunduz ise uygulamanın Sivas'taki bütün camilerde hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Ayaklarının ayakkabı içerisinde uzun süre kaldığına dikkati çeken Kunduz, uygulama sayesinde camiye girmeden önce kirli çoraplarını çıkarıp yerine yenilerini giydiklerini anlattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı