"Cami bombalama planı, İslamofobinin geldiği noktayı gösteriyor"

"Cami bombalama planı, İslamofobinin geldiği noktayı gösteriyor"

Kansas'ta, Somalili Müslümanların yaşadığı bölgede içinde caminin de yer aldığı bir binanın bombalanmasını planlamakla suçlanan 3 kişi tutuklandı- CAIR Kansas Temsilcisi Elbeyumi:- "2016'nın ilk üç ayında meydana gelen İslamofobik saldırılar, son iki yıld

WASHINGTON (AA) - ABD'nin Kansas eyaletinde Somalili Müslümanların yaşadığı bölgede içinde caminin de yer aldığı bir binanın bombalanması planıyla ilgili Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Kansas Temsilcisi Musa Elbeyumi, "Cami bombalama planı, İslamofobinin geldiği noktayı gösteriyor." açıklamasını yaptı.

Kansas'ta ağırlıklı olarak Somalili Müslümanların yaşadığı bölgede içinde caminin de olduğu bir binayı 8 Kasım'daki başkanlık seçimlerinden sonraki gün havaya uçurmak üzere plan yaptığı belirtilen 3 kişi, cuma günü tutuklandı.

Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) çalışması sonucunda tutuklanan Curtis Allen (49), Gavin Wright (49) ve Patrick Eugene Stein'in (47), kendilerine "Haçlılar" diyen milis bir grubun üyesi oldukları ortaya çıktı.

Konuyla ilgili AA muhabirine değerlendirmeler yapan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Kansas Temsilcisi Musa Elbeyumi, uzun zamandır ilk kez bu denli korku verici bir nefret suçuyla karşı karşıya kaldıklarını anlattı.

- "Trump'ın söylemlerinin rolü var"

"Özellikle seçim kampanya sürecinin tetiklediği bu nefret suçlarının sonuncusu Kansas'taki cami bombalama planı, İslamofobinin geldiği noktayı gösteriyor." ifadelerini kullanan Elbeyumi, Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı iş adamı Donald Trump'ın İslamofobik söylemlerinin bu artışta rolü olduğunu vurguladı.

Her yıl düzenli olarak İslamofobik saldırılarla ilgili istatistik tuttuklarını kaydeden Elbeyumi, son dönemde bu rakamlara ulaşmakta zorlandıklarını belirtti. "2016'nın ilk üç ayında meydana gelen İslamofobik saldırılar, son iki yıldaki saldırıların toplamından fazla" diyen Elbeyumi, Kansas'taki olayın ortaya çıkarılmaması halinde olabilecekleri düşünemediğini ifade etti.

Konuyla ilgili ABD Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da içinde kadınların ve çocukların da yaşadığı ve bir bölümü ibadethane olarak kullanılan binanın bombalanmasını planlayan bu kişilerin, 8 aylık FBI takibi sonucunda yakalandıkları ve tutuklandıkları vurgulandı. Açıklamada ayrıca, mahkemede cezalandırılmaları durumunda bu kişilerin en yüksek cezayı alması gerektiği de kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :