Cami 45 yıl sonra minareye kavuştu

Cami 45 yıl sonra minareye kavuştu

Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı Koyunuşağı köyünün tek camisine 45 yıl sonra vatandaşların katkısıyla yapılan minare için tören düzenlendi

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı Koyunuşağı köyünün tek camisi 45 yıl aradan sonra minareye kavuştu.

Vatandaşların katkısıyla inşası tamamlanan minare için Koyunuşağı Muhtarlığınca cami avlusunda tören yapıldı.

Tören, Keban ilçesindeki Yusuf Ziya Paşa Camisi imamı Şinasi Bay tarafından Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Törende konuşan Kaymakam Hayrettin Baskın, minarenin inşasında emeği geçen herkese teşekkür etti. "Allah'ın mescidini yapanlar, mümin insanların ve Müslümanların bu mescitlerde Allah'ı zikretmesini, Allah'a ibadet etmesini sağlarlar." diyen Baskın, minarenin hayırlı olmasını diledi.

İlçe müftüsü Abdulhamid Pehlivan, gönül birliğinin merkezi olan camilerin kutsal mekanlar olduğunu vurguladı.

"Camilerimiz Rabbimizin huzurunda saf tuttuğumuz, ilahi neşe ile Allah'tan gayrısını unuttuğumuz en müstesna ibadet yerlerimizdir." diyen Pehlivan, şunları kaydetti:

"İslam tarihinde cami ve mescit yapma geleneği yüzyıllar boyu devam etmiş, şanlı ecdadımız da tarih boyunca bulunduğu her coğrafyaya İslam'ın mührünü vururcasına camiler, mescitler inşa etmiştir. Yüce dinimizin ilk ve temel yapısını vücuda getirmekle kutsal bir dini görev yaptınız."

Üçpınar Köyü İmamı İbrahim Demir tarafından okunan duanın ardından minare Kaymakam Baskın ve Koyunuşağı köyü muhtarı tarafından hizmete açıldı.

Törene Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, AK Parti Keban İlçe Başkanı Ömer Kaya ile vatandaşlar katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :