Cameron'dan "aşırıcılıkla mücadele" mesajı

Cameron'dan "aşırıcılıkla mücadele" mesajı

İngiltere Başbakanı Cameron:

LONDRA (AA) - İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiltere’nin aşırıcılıkla mücadele edeceğini söyledi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye konuşan Cameron, İngiltere’nin aşırıcılıkla mücadele etmeye devam edeceğini belirterek “Karşılaştığımız sorun 'sadece şiddeti destekleyen bir aşırıcıysanız sizin peşinizde olacağız' şeklindeki ayırıcı söylem. Bu durum çizgiyi nasıl aşmadan duracaklarını bilmeyen aşırıcılara açık alan bıraktı" dedi.

Aşırıcılığın her şekliyle mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Cameron, "Bu insanlar, gençlerin zihinlerini radikalleştiren ve onları Suriye ve Irak’a giderek bu dehşet verici katliamda yer almaları için yönlendirenler" diye konuştu.

Cameron, sadece şiddetle ilişkili aşırıcılıkla değil, aşırıcılığın her türüyle mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı 

David Cameron, dünyanın farklı bölgelerinde gençlerin “zihinlerinin zehirlendiğini”, Nijerya, Yemen ve Afganistan gibi ülkelerden aşırıcıların gençleri savaş bölgelerine gitmek için cesaretlendirdiğini söyledi.

İngiliz Parlamentosu'nun geçen hafta aldığı Irak'ta IŞİD'e yönelik hava operasyonuna katılma kararına ilişkin daha önce soruları yanıtlayan Cameron, IŞİD'i zayıflatmak ve ortadan kaldırmak için geniş bir koalisyonun parçası olduklarını belirterek “Ancak bu örgütün bulunduğu ve büyüdüğü ülkeler kendilerine düşeni yapmadıkça bu örgüt ortadan kaldırılamaz" demişti. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı