Çam kese böceğiyle mücadele

Çam kese böceğiyle mücadele

Orman Genel Müdürlüğünce Adana ve Osmaniye'de ormanlara zarar veren çam kese böceğine karşı etkin mücadele yürütülüyor - Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:- "Yumurta koçanlarının toplanmasıyla, herhangi alerji riski olmadan ve ibre yapraklar yenmeden böcek

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce Adana ve Osmaniye'de ormanlara zarar veren çam kese böceğine karşı etkin mücadele gerçekleştiriliyor.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, özellikle Adana Karaisalı ile Osmaniye'deki orman alanlarında görülen ve çamlara zarar veren böceğe karşı mekanik mücadele yöntemi uygulanıyor.

Bu kapsamda, genç kızılçam fidanlarına arız olan ve iğne yapraklarını yemek suretiyle gelişmesini yavaşlatan, hatta fidanın kurumasına yol açabilecek kadar tahribat yapan çam kese böceklerinin yumurta koçanları toplanarak, bölgeden uzaklaştırılıyor.

- "Ormanlarımızı korumaya devam edeceğiz"

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yumurta koçanlarının toplanmasının çam kese böceğiyle mücadelenin ilk basamağını oluşturduğunu belirtti.

Yumurta koçanlarının toplanmasıyla, herhangi alerji riski bulunmadan ve ibre yapraklar yenmeden böceklerin imha edildiğini bildiren Eroğlu, "Oldukça başarılı netice aldığımız bu yöntemle şu ana kadar 15 bin civarında koçan toplanarak, bölgeden uzaklaştırıldı. Orman zararlılarına karşı, ülkemizin dört bir yanında gerek biyolojik gerekse mekanik yöntemlerle mücadele etmeyi ve tabii yaşama zarar vermeden ormanlarımızı korumayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :