Cam Filminde yasağında  Cumhurbaşkanına ilk mektup Konya’dan gitti

Cam Filminde yasağında Cumhurbaşkanına ilk mektup Konya’dan gitti

Arabalarda cam film yasağının başladığı ilk günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderen DMK Oto Cam Film Dünyası işletme sahibi Durmuş Koç, düzenleme getirilmesini istedi.

 

Arabalarda cam film yasağının başladığı ilk günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderen  DMK Oto Cam Film Dünyası işletme sahibi Durmuş Koç, ‘Yasağın başladığı ilk günlerde Cumhurbaşkanımıza bir mektup yazarak durumun düzeltilmesini istedim” dedi.

Konya’nın ilk TSE belgeli cam filmi takma işyeri olan DMK Oto Cam Film Dünyası, cam filmine gelen yasaktan en çok etkilenen iş yeri oldu. Bir yılı önce Durmuş Koç ve oğlu Musa Koç’un girişimiyle oto galericiler sitesinde hizmete giren işyeri, sadece oto cam filmi ve dış kaplama yapıyor.  Yasağın gelmesinin ardından işlerinin bıçak gibi kesildiğini söyleyen işletme sahibi  Durmuş Koç, mağduriyetlerin ortadan kalması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeni düzenlemenin gerektiğini içeren bir mektup yazdı.  Yasağın en çok kendilerini etkilediğini dile getiren Koç, “Bir yıl önce buraya 400 bin lira masraf yaparak bu işyerini açtım. Ayrıca Konya’da sadece cam filmi takan işyeri olma unvanı için gereken tüm belge ve sertifikaları aldım. İşimizi kurduktan sonra her şey çok güzel gitmeye başladı. fakat cam filmi yasağı başladığı ilk 3 hafta tek  bir iş bile yapamadık.  Ülkemizde yasa ile serbest olan cam filminin tekrar yasak olması iş yerimizi kapatma durumuna getirdi” dedi.

dmk-mektup--(8).jpg

TAMAMEN YASAK DEĞİL, GEREKLİ DÜZENLEME GEREKİYOR

Oto cam filminin tamamen yasak hale gelmesinin yanlış bir uygulama olduğunu söyleyen Durmuş Koç, “2013 model araçlardan son model araçlara kadar bir çok arabanın çamı R 43 denilen kendinden karartmayla satışa sunuluyor. Şu anda 1 ve 2 numaralı cam filmleri  R 43 karartmasıyla aynı derecede. Yani R 43 camı olan araçlar trafikte serbest fakat aynı orandaki cam filmli araçlar yasak hale geldi. Bu durumu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ilettim. Mektup gönderdiğimi zamanlarda zaten bu konu hakkında vatandaş şikayetlerini yetkililere bildiriyorlardı. Gönderdiğim mektuptan birkaç gün sonra Cumhurbaşkanımız bu konunun düzenlenmesi gerektiği hakkında talimat verdi. bende mektubumda, cam filmlerinin tamamen yasaklı değil, gerekli düzenlemenin olması gerektiğini anlattım” diye konuştu.

dmk-mektup--(10).jpg

TSE BELGELİ KONYA’NIN İLK İŞYERİYİZ

Oto cam filmi takmada TSE belgeli işyeri olduklarını söyleyen Durmuş Koç, bunun yanında birçok sertifika ve belgelerin de olduğunu dile getirdi. Türkiye’de bu tip 7 işyeri olduğunu ve Konya’daki ilk ve tek TSE belgeli oto cam filmi takma yetkilerinin olduğunu söyleyen Koç, “Şu anda Bilim ve Teknoloji Bakanlığının 13347 sayılı kanununa göre montaj uygulama maddesinin göre TSE standartlarında cam filmi takan tek işyeri burasıdır. Biz gibi esnaflara izin verildiği zaman kanunun belirlediği standartlarda cam filminin takılması kontrol edilmiş olur. Burada merdiven altı dediğimiz gelişi güzel, standart dışı cam filmi takan yerlerin önü de kesilmiş olacak. Örneğin İran’da da 6 metreye kadar içerdeki kişilerin görünmediği cam filmlerine yasak var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son zamanda güzel bir açıklama yaparak, bu konu hakkında düzenleme istedi. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yeniden işlerimiz açıldı. Cam filmine yasak getirilmesinin ardından vize yaptırmaya giren araçlar geri çevriliyor ve cam filmleri söktürülüyordu. Cam filmi taktığımız müşterilerimiz tekrar bize gelerek cam filmlerini söktürmeye başlamıştı.  Şu anda işlerimiz biraz daha açıldı. Cam filmleriyle ilgili düzenleme tam belli olduğunda işlerimiz tekrar eskisine dönecektir. “ dedi. Servet R. Çolak – Memleket

dmk-mektup--(17).jpg