Çalışmalar sürüyor! 1.5 SAATE İNECEK

Çalışmalar sürüyor! 1.5 SAATE İNECEK

Ankara'dan Konya'ya hızlı trenle gidecek olan bir yolcu ortalama 1 saat 50 dakika boyunca seyahat ediyor. Başlatılan çalışmalar sonuçlanınca bu süre 1.5 saate düşecek.

Ankara'dan kalkan tren Sincan ve Polatlı istasyonlarında durmaması durumunda Konya'ya, 1 saat 50 dakikada, bu istasyonlara uğraması durumunda ise 1 saat 55 dakikada Konya'ya ulaşabiliyor. 306 km hat uzunluğuna sahip Ankara-Konya hattında, tren saatte ortalama 167 km hızla yol alıyor. Konya'dan Ankara'ya yapılan seyahatler de 1 saat 55 dakikayı bulurken yapılan çalışmaların bitirilmesiyle birlikte bu sürenin 1.5 saate düşeceği öğrenildi.

calismalar-suruyor-(1).jpg-3.jpg

SÜRE KISALIYOR

Memleket'in edindiği bilgilere göre Konya'ya söz verildiği gibi Ankara Konya arası 1.5 saate düşecek. TCDD, açtığı yüksek hızlı tren ihalesinde en uygun teklifi veren Siemens ile 10 yeni Velaro yüksek hızlı tren için sözleşme imzaladı. Sözleşmesi imzalanana bu yüksek performanslı hızlı trenlerin Ankara Konya hattında da kullanılacağı öğrenilirken, güzergahtaki durak ve ray çalışmalarının da sona ermesiyle birlikte sürenin tam anlamıyla 1.5 saate düşeceği öğrenildi.

calismalar-suruyor-(2).jpg

ÇOK YAKIN ZAMANDA ÇALIŞMALAR BİTECEK

Çalışmaların ne zaman biteceği konusunda da bilgi veren yetkililer 'önümüzdeki günlerde bu çalışmalar bitirilmiş olacak. Çok yakında Konyalı hemşehrilerimize söz verdiğimiz gibi Ankara-Konya arası 1.5 saate düşecek' şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

calismalar-suruyor-(1).jpg

MEVCUT TRENLER SAATTE ORTALAMA 167 KM HIZ YAPIYOR

Ankara'dan kalkan tren Sincan ve Polatlı istasyonlarında durmaması durumunda Konya'ya, 1 saat 50 dakikada, bu istasyonlara uğraması durumunda ise 1 saat 55 dakikada Konya'ya ulaşabiliyor. 306 km hat uzunluğuna sahip Ankara-Konya hattında, tren saatte ortalama 167 km hızla yol alıyor. Sözleşmesi yapılan ve yakında raylara indirilecek olan Velaro yüksek hızlı trenlerin hızı 250 kilometreye yaklaşacak.

M. Ali Elmacı-Memleket

calismalar-suruyor-(1).jpg-4.jpg