Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu Trabzon'da:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu Trabzon'da:

"Önceki gün bir terör hadisesinin acısını hep birlikte yüreğimizde hissettik. Bunun bir insanlık mücadelesi olduğunu bilerek bu zulme büyük bir sabır ve metanet gösteriyoruz"- "Türkiye bu hazırlanmış olaylardan bugüne kadar metanetle, sabır göstererek hep

TRABZON (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Önceki gün bir terör hadisesinin acısını hep birlikte yüreğimizde hissettik. Bunun bir insanlık mücadelesi olduğunu bilerek bu zulme büyük bir sabır ve metanet gösteriyoruz." dedi.

Soylu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs Spor Salonu'nda organize edilen geleneksel iftar programının ardından yaptığı konuşmada, Cenab-ı Allah'tan tutulan oruçların kabul olmasını diledi.

Herkesin ülkede ve dünyada olup biten hadiseleri takip ettiğini belirten Soylu, "Önceki gün bir terör hadisesinin acısını hep birlikte yüreğimizde hissettik. Elbette ki acılar yüreğimizi dağlamaktadır. Bir çok iftar sofrasına, bir çok ocağa bu mübarek günlerde ateş düşmüştür. Bunun bir insanlık mücadelesi olduğunu bilerek bu zulme büyük bir sabır ve metanet gösteriyoruz." diye konuştu.

Soylu, terörün dünyayı tehdit eden bir süreç olarak kendini ortaya koyduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Bunun planlayıcıları, Ortadoğu'da yaşanan bu paylaşım sürecinde kimsenin güçlü olmasını istememektedir. Bu çerçevede ülkemiz, bir kuşatılmışlıkla, bir ateş çemberiyle çevrelenmek istenmektedir. Bu şekilde Türkiye'yi etkisizleştirerek, hatta adalete çağrıyı engellemek ve bu bölgeyi istedikleri gibi idare etmek istiyorlar. Türkiye bu hazırlanmış olaylardan bugüne kadar metanetle, sabır göstererek hep güçlü çıkmıştır. Bundan sonra da teröre karşı kararlı duruşundan milletimiz, devletimiz asla tavi̇z vermeyecek ve bu mücadeleden asla vazgeçmeyecektir."

Trabzon'da yapılan ve yapılması planlanan yatırımlarla ilgili katılımcılara bilgi aktaran Soylu, Trabzon'un her zaman her noktada mesailerinde yer aldığını söyledi.

Soylu, herşeyi millet için bu güzel şehir için yaptıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"İstiyoruz ki bu şehrin çocukları iş bulmak için başka şehirlere gitmesinler. İstihdam yaratalım, iş imkanı oluşturalım. Bir çok projenin başlangıcını, önümüzdeki 3,5 yıla yönelik hazırlık ve tamamlamalarını gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye hep birlikte devam ediyoruz."

Trabzon'da şehir hastanesi ve ikinci devlet üniversitesi yapılması için çalışmaların devam ettiğini dile getiren Soylu, Güney Çevre Yolu, Erzi̇ncan demi̇ryolu ve yeni havalimanı ile ticaretin gelişmesini, şehrin ve insanların zenginleşmesini istediklerini anlattı.

Soylu, yatırım adası, organize sanayi bölgeleri ile üretimin artmasını, fabrikaların çalışmasını istediklerini ifade ederek, "İstiyoruz ki turizm gelirimizde dünyanın önde gelen şehirlerinden biri olsun. İnsanımız yarınlarına umutla baksın, dünya medeniyet mirasını Trabzon'da hep birlikte toplayalım ve Trabzon'un medeniyet aklını dünyaya ihraç edelim." dedi.

Akyazı Stadı'nın bitmesine sayılı günler kaldığını anımsatan Soylu, "İnşallah önümüzdeki günlerde kıymetli Başbakanımız, Ulaştırma Bakanımız hep birlikte inşallah Zigana Tüneli'nin temelini atacağız. Muhteşem bir yatırımla bölge coğrafyamızın değerini, ulaşımını ve yarına ait umudunu katlayacağız." diye konuştu.

- "2016 yılında tarihimizin en büyük otomotiv üretimini ortaya koyacağız"

Türkiye'nin yarınlara umutla gittiğine dikkati çeken Soylu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin üzerine oyun oynuyorlar. Sadece şu kadarını söyleyeyim 2015 yılı, Türkiye'nin otomotiv üretiminde bütün tarihinin en yüksek yılıydı ama ne yaptılar birileri devreye girdi, o üretimleri aksatmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Türkiye'nin önünü kesmeye, bir şekilde engellemeye çalıştılar ama takatleri yetmedi 2015 yılında rekor kırdık. 2016 yılında tarihimizin en büyük otomotiv üretimini ortaya koyacağız."

Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla dünyanın dördüncü büyük köprüsünün hizmete açıldığını anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'yi engellemeye çalışsalar da terörle bizim umudumuzu kırmaya çalışsalar da ülkemin yarınlarına atacağı adımları hainliklerle, hain planlarla engellemeye çalışsalar da doludizgin büyük, güçlü, modern Türkiye'ye, dünyanın ilk 10 büyük devletinden birisi olan Türkiye'ye adım adım gidiyoruz. Hep birlikte üniversitelerimizle, şehir hastanelerimizle, barajlarımızla, bölünmüş yollarımızla sadece bu coğrafyaya değil, dünyaya ve etrafımızdaki coğrafyaya sözü olacak, sözünü söyleyecek kuvvetli bir Türkiye'yi hep birlikte inşa ediyoruz, imar ediyoruz."

Soylu, "Ne yaparlarsa yapsınlar, 43 canımızı da alsalar, 430 canımızı da alsalar bizi merhamet, adalet ve şefkat medeniyeti hareketinden vazgeçiremeyecekler. Herkesin bunu böyle bilmesini istiyoruz. Allah sizden razı olsun, demokrasiye sadakatiniz, inancımıza ve değerlerimize sadakatinizle bize güç, kuvvet verdiniz. Bize olan, kuvvetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımıza olan itimadınız karşılığında sizi mahcup etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Soylu,vatandaşların yarın akşam eda edilecek Kadir Gecesi'ni tebrik ederek, herkesin Ramazan Bayramı'na sağlıkla kavuşmasını diledi.

Allah'tan millete sıkıntı göstermemesini niyaz eden Soylu, Allah'ın milleti darda koymamasını ve güzelliklerle buluşturmasını temenni etti.

Soylu, katılımcılardan ailelerine selamlarını iletmesini de isteyerek, "Unutmasınlar ki Türkiye hedeflerine ve istikametine dolu dizgin gitmektedir. Bizi yolumuzdan, insanlık anlayışımızdan ve medeniyetimizden asla vazgeçiremeyecekler." diye konuştu.

Programa Vali Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ve diğer ilgililer katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :