Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu:

"(Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı) Bu saldırı, aciz bir saldırıdır. Dünyada sivillere, siyasetçilere, demokrasiyi millet adına ve milletle birlikte temsil etmeye çalışanlara yapılan saldırılar, aciz saldırılardır. Bu acizlik, tükenmişliklerinin bir gös

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Artvin'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıya ilişkin, "Bu saldırı, aciz bir saldırıdır. Dünyada sivillere, siyasetçilere, demokrasiyi millet adına ve milletle birlikte temsil etmeye çalışanlara yapılan saldırılar, aciz saldırılardır. Bu acizlik, tükenmişliklerinin bir göstergesidir ve ifadesidir." dedi.

Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet-İş) tarafından Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen 15 Temmuz Şehit ve Gazileri Anma Programı’nda konuşan Soylu, 15 Temmuz’da büyük bir musibetle karşı karşıya gelindiğini ve bunun Türk Milleti gibi inanç yüklü, millet ve milliyet geleneği olan topluma ağır geldiğini söyledi.

Türk milletinin, gösterdiği asaletle neredeyse dili tutulan, batıya da doğuya da kuzeye de güneye de demokrasiye nasıl sahip çıkılacağını ifade ve izah ettiğini belirten Soylu, "Hepimiz karmaşık duygularla büyüdük. Başbakanların darbelerde eli kelepçeli olarak götürülmeleri... Bir taraftan bu milleti sağcı-solcu, Kürt-Türk, Sünni-Alevi diye, bir annenin iki oğlunu birbirine pusu kuran bir şekle getiren anlayış, bizi karmaşık duygularla büyüttü.” ifadelerini kullandı.

"28 Şubat’tan 27 Nisan’a kadar başımıza getirmedikleri iş kalmadı." diyen Soylu, Türkiye’nin 21. asrın başından itibaren bu topraklarda yalnız olmadığını, Filistin’in, Somalidekilerin, dini, dili farklı insanların, şefkat ve merhamet için uzandıkları yerin Türkiye olduğunu kaydetti.

15 Temmuz günü yaşananlara önceden ihtimal vermediğini vurgulayan Soylu, şöyle konuştu:

"Siyasi tecrübeme, yakın geçmişte yaşananlara, tarihimizin derinliklerinde olanlara yakın ilgi duymama rağmen, bunların bir bölümünü çıplak gözlerimle yaşamama rağmen ihtimal vermezdim. Böyle bir hainlikle, namussuzlukla, alçaklıkla, vicdan yoksunluğuyla karşılaşacağımıza ihtimal vermezdim.

İnanın ki o günden bugüne kadar, belki söylemediğim ama dilimin altında bulunan, kendi ülkeme bunu hiç yakıştıramadığım, bu cümlelerle o günü hala anlamlandırmaya çalışıyorum. Hayatımın sonuna kadar anlamlandıramayacağımı da bilmenizi isterim."

Soylu, 15 Temmuz gecesi darbe girişimini engellemeye çalışan vatandaşların, koskoca bir yürek barındıran anlayışı bütün dünyaya gösterdiğini dile getirerek, 15 Temmuz gecesi darbeciler başarılı olsaydı, milletin 100 yıllık travma geçireceğini söyledi.

Artvin’de CHP Genel Başkanı'nın bulunduğu konvoya yapılan saldırının ve Türkiye'nin her yerinde gerçekleştirilen diğer saldırıların ortak amacının, ülkeyi işgal etmek olduğunu belirten Soylu, şunları kaydetti:

"CHP Genel Başkanı'nın konvoyuna yapılan saldırının amacı ve hedefinin, 15 Temmuz ve ondan sonraki süreçte Türkiye’nin ortaya koymuş olduğu demokrasiyi sahiplenmeye karşı, hem demokrasiyi hem de milli iradeyi sahiplenenlere karşı hınç olduğunu açıkça söylemek gerekir. 'Siz nasıl ülkeniz ve milletiniz için bir araya gelirsiniz?' Bu saldırının temel amacı budur ve Türkiye'de demokrasinin ortaya koyduğu bu ulvi sonucu ortadan kaldırabilmek ve yine bir ders verebilmek maksadı bu saldırının içerisindedir.

Bu saldırı, aciz bir saldırıdır. Dünyada sivillere, siyasetçilere, demokrasiyi millet adına ve milletle birlikte temsil etmeye çalışanlara yapılan saldırılar, aciz saldırılardır. Bu acizlik, tükenmişliklerinin bir göstergesidir ve ifadesidir. 'Siyasetin, devlet adamlarının, sivil anlayışın ortaya koymuş olduğu bu duruş, bundan sonra da devam etmelidir' işaretinin ta kendisidir."

Vatandaşların, sabırla, birlik ve beraberlik içinde bu meseleleri aşabileceğine inandığına dikkati çeken Soylu, saldırı nedeniyle Kılıçdaroğlu'na, CHP'ye, siyasi hayata, demokrasiye, Artvin halkına ve tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettiğini, saldırıda şehit düşen Mehmetçiğe Allah'tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diledi.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı mücadele veren vatandaşlara, siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Çalık, "O geceyi karanlık gecelerden bir cumaya çevirmek isteyenler bilmiyorlardı ki Türkiye'nin bu kadar yiğit evlatları var. Bilmiyorlardı bu kadar yiğit anaları var. 14 Temmuz'da farklı bir Türkiye vardı. 15 Temmuz'dan sonra farklı bir Türkiye var. Hepimiz, daha fazla bir aradayız. Daha fazla yürekten, el ele tutuşmak zorunda olduğumuzu biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin içerde ve dışarda birçok düşmanı bulunduğunu bildiklerini ancak düşmanın bu kadar ülkenin içine sızdığının farkında olmadıklarını anlatan Çalık, "FETÖ'nün, Kurtuluş Savaşı'nda bile saldırılmayan Meclisimize nasıl saldırdığını biliyorsunuz. Bu, bir işgal girişimiydi ve ne kadar milli değerimiz varsa FETÖ bu işgal girişiminde hepsine saldırıda bulundu." şeklinde konuştu.

- HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan da Hizmet-iş ve HAK-İŞ'in 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı en ön saflarda mücadele ettiğini söyledi.

Darbe girişimi gecesi şehit olan Altındağ Belediyesi çalışanı Celaleddin İbiş'in yol arkadaşı olduğunu dile getirirken gözyaşlarını tutamayan Arslan, "Onunla biz İsrail'in Gazze saldırısına karşı mücadele vermiştik. En önde bizimle beraberdi. Ne zaman ihtiyaç hissetsek, hep zor zamanda bizimle beraberdi. 'Niçin? Nereye?' demeden hemen yola çıkan ve en önde bulunmak isteyen bir kardeşimizdi." görüşünü paylaştı.

Arslan, sendikal mücadelede yanlarında yer alan kardeşlerinin 15 Temmuz gecesi gazi olduklarını anlatarak, "Hizmet-İş Sendikasına onur, haysiyet ve şeref kazandıran gazilerimize, tarih boyunca bu toprakların var olmasında rol üstlendikleri için daima teşekkür edeceğiz. HAK-İŞ Konfederasyonumuz, bu mücadelede 3 değerli kardeşimizi şehit verdi. 100 civarında yaralımız var. Biz HAK-İŞ ailesi olarak mücadelenin en önünde yer almanın gururunu yaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

FETÖ mensuplarının en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzlaşmacı tavrı ile muhalefet partilerinin sorumlu davranışlarını desteklediklerini kaydetti.

Arslan, terörle mücadelede şehit olan bütün vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı, gazilere de acil şifalar diledi.

15 Temmuz'da Genelkurmay Başkanlığının önünde şehit düşen Celalettin İbiş'in oğlu Abdullah Çağrı İbiş de konuşmak için çıktığı kürsüde gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit babasıyla gurur duyduğunu belirten İbiş, "Türk bayrağına her baktığımda içimde milli duygular kabarırdı ancak artık daha da farklı. O şanlı bayrağımızda babamı görüyorum. Vatan sağ olsun." diye konuştu.

Şehitler için saygı duruşu ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda 15 Temmuz gecesini anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı. Darbe girişimi sırasında yaralananlarla yapılan röportajları izleyenler duygulu anlar yaşadı.

Programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve bazı milletvekillerinin yanı sıra şehit ve gazi aileleri de katıldı. Protokoldekiler için ayrılan bölümde sadece şehit yakınları, gaziler ve gazi aileleri oturdu. Protokolde darbe girişiminde şehit düşen Celaleddin İbiş'i simgelemesi için bir koltuğa yalnızca Türk bayrağı konuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :