Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu:

"Bir bakıyorsunuz Amerika, PYD'ye gülücükler atıyor, gül atıyor, bir bakıyorsunuz Rusya onunla beraber kol kola giriyor, bir bakıyorsunuz Suriye. Bir tercihte bulunacaklar, ya Türkiye'nin dostu ya da terörün dostu"-

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Bir bakıyorsunuz Amerika, PYD'ye gülücükler atıyor, gül atıyor, bir bakıyorsunuz Rusya onunla beraber kol kola giriyor, bir bakıyorsunuz Suriye. Bir tercihte bulunacaklar, ya Türkiye'nin dostu ya da terörün dostu" dedi.

Soylu, Of ilçesinde düzenlenen AK Parti Şubat ayı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir oyunla karşı karşıya bırakılmak istendiğini belirterek, milletin bu oyunu seçimlerle bozduğunu söyledi.

Türkiye'nin bir cenderenin içine sokulmak istendiğini anlatan Soylu, şöyle devam etti:

"Ülkemizin topraklarında oyun kurup ülkemizin huzurunu, istikrarını, istikametini bozmaya çalışacaklardı ama bunların hepsine bir cevap verildi. Türkiye 21. asra başladığı ilk günlerde aynı oyunlarla, tezgahlarla karşı karşıyaydı ve bu millet 2002 Kasımı'nda verdiği bir kararla yepyeni bir yürüyüşün başlangıcını ortaya koydu ve bugün aynen devam ediyor. Etrafımızı ateş çemberine çevirmeye çalıştılar, 'Ülkeyi Gezi olayları ile 17-25 Aralık darbeleriyle, 6-7 Ekim olayları ile darbelerle veya darbe girişimleri ile engelleyemedik, şimdi Türkiye'nin etrafını ateş çemberi yapar, onun hareket alanını daraltır ve istediğimiz gibi Türkiye'ye egemenlik kurabilme şansına sahip oluruz' diye oyun kuranlara, bu millet tarihi bir cevap verdi."

Milletin istikametinden hiçbir zaman vazgeçmediğini vurgulayan Soylu, "İstedikleri şuydu, etrafındaki coğrafyada ne olursa olsun susan pusan, ses çıkaramayan bir Türkiye istediler" dedi.

Soylu, milletin bu oyunlara "Dur" dediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ne zaman ki bu millet 'Biz geçmişteki yaşadıklarımızı biliyoruz, onların bir daha başımıza gelmesini istemiyoruz' deyip, kendi ideallerini ve kendi geleceğini siyasetle demokrasiyle biçimlendirmeye çalıştığı andan itibaren 'Durun Türkiye'de neler oluyor' demeye başladılar. Türkiye'nin gelir seviyesi 10 bin doların üzerine çıktığı zaman, bu ülkede hastanede insanlarımıza insanca muamele yapılmaya başlandığı zaman, engelliler kendilerini bu ülkede eşit vatandaş olarak görmeye başladıkları zaman, arabalar bölünmüş yoldan gitmeye başladığı zaman, barajlar, havalimanlarıyla 81 ilde yapılan üniversitelerle beraber Türkiye'yi Ortadoğu cenderesinin içine sokamayacaklarını anladıkları zaman bin bir türlü hileyle ülkemizin yolunu kesmeye çalıştılar."

- "Amerika PYD'ye gülücükler atıyor, gül atıyor"

Türkiye'nin dimdik ayakta olduğunu ifade eden Soylu, "Bugün ayaktayız Allah'a şükür. İstedikleri kadar oyun kursunlar, tuzak kursunlar, hepsiyle bir araya gelsinler. Bir bakıyorsunuz Amerika PYD'ye gülücükler atıyor, gül atıyor, bir bakıyorsunuz Rusya onunla beraber kol kola giriyor, bir bakıyorsunuz Suriye. Bir tercihte bulunacaklar, ya Türkiye'nin dostu ya da terörün dostu. Bir tercihte bulunacaklar, ya bu ülkenin yarına ait bu coğrafyaya demokrasiyi bir şekilde ihraç edebilecek, bir ülkenin dostluğunu ve müttefikliğini devam ettirecekler ya da PYD aynı, DAEŞ aynı DHKP-C aynı, PKK aynı, onlarla beraber 21. yüzyılda insanlığının imtihanını verememiş ülkeler olarak orada duracaklar. Hiç merak etmesinler, Türkiye'ye hiçbir şey olmaz. Biz dimdik ayaktayız" değerlendirmesinde bulundu.

Soylu, Türkiye'den de ülkenin civarından da terörü söküp atacaklarının hiç kimsenin bundan endişe duymaması gerektiğini dile getirdi.

Milletten sabırlı olmasını isteyen Soylu, "Yapmak istedikleri, bir karmaşıklık içerisine Türkiye'yi çekmektir ama inanınız ki büyük bir titizlikle biz 2,5 milyonu aşkın insanı bugün misafir ediyoruz. Onlar bizim kardeşlerimiz" diye konuştu.

- "400 yıl Suriyeliler ile aynı çatı altında yaşadık"

Türkiye'de misafir edilen Suriyelileri mülteci olarak değil kardeş olarak gördüklerini anlatan Soylu, "Biz 600 yılın 400 yılı onlarla aynı çatı altında yaşadık. Bunun bir maddi karşılığını da bekliyor değiliz. Biz yaptıklarımızın bütün karşılığının Cenab-ı Allah tarafından bu topraklara bahşedileceğine inanarak tarihin, bugünün ve geleceğin sorumluluğunu ortaya koyarak gerçekleştirdiğimizi bilmenizi istiyoruz ama bizi yalnız bıraktılar" diye konuştu.

Soylu, Güneydoğu'da güvenlik güçlerinin bir kahramanlık ortaya koyduğunu ifade ederek, "Her birimizin duaları onlarla beraberdir. Ülkenin birliği ve beraberliği için büyük bir mücadeleyi ortaya koyuyorlar. Geçen hafta şehidimiz için geldiğimiz yolda onların arkadaşlarını gördüm. İki yiğit, cengaver insanı, güzel adamı gördüm. Sanki üzerlerinde bütün devletin sorumluluğu hisseden ve bu ülkenin namusunu kendi bedenleriyle bütünleştiren ve gözlerinde çakmak çakmak 'Biz bu vatanı böldürmeyeceğiz' diyen bir anlayışı hissettim. Gereğini yapıyoruz, sabırlı olsun milletimiz" dedi.

- "Kandil'in avukatı mısın, HDP'nin milletvekili misin"

HDP milletvekilleri ile tartışmasına da değinen Soylu, şunları kaydetti:

"DİSK'in toplantısına gittim. Orada Sayın Cumhurbaşkanı'mıza, devletimize yapılan hakaretler sebebiyle orayı terk ettim. Bize diyorlar ki 'Hesap vereceksin'. Neyin hesabını vereceğiz? 7 Haziran'da, 1 Kasım'da bu hesabı verdik ve bu millet yüzde 49,5 oy verdi AK Parti'ye. Hangi hesabı vereceğiz? Yıllarca alıştınız, sandıkla, reyle, oyla milletin iktidarını alamayıp, darbeyle beraber iktidara gelmeye alıştınız da onun için. Demokrasiye, sandığa, millete hürmetiniz yok. Milletin yüzde 52 ile sandıklarla getirdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hürmetiniz yok."

Muhalefetin, suçlamak, hakaret etmek, bölücülüğün arkasına sığınmak olmadığını belirten Soylu, "Beylerin ağırına gitmiş. Ben Trabzon'da seçimde 'Kandil'i bombalayacağız' diyorum ya sen Kandil'in avukatı mısın, HDP'nin milletvekili misin, sana söylüyorum, Kandil'in avukatı mısın, HDP'nin milletvekili misin? Hadi bakalım PKK'yı, Karayılan'ı lanetlesene dedim. Çünkü kimin emirlerinde oldukları açıktır ve nettir. Milletin verdiği oy hiçbir zaman teröre dayanak, terörü meşrulaştırmak, bu ülkede fitneyi fesadı ortaya koymak için değildir. Onlarda kuzu kuzu demokrasi ile beraber TBMM'de nasıl milletvekilliği yapacaklarına alışacaklar" ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Trabzon milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu ve Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile partililer katıldı.

Toplantının ardından partililerce Bakan Albayrak'a Kuran-ı Kerim armağan edildi. Albayrak da Kuran'ı Kerim'i öperek aldı.

Partililer, Bakan Soylu'ya ise üzerinde anne ve babasının resmi olan dokuma bir halı hediye etti.

 

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :