Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu İzmir'de:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu İzmir'de:

"Şimdi bir daha milletin kaderiyle oynayamayacakları, ipin ucunun tamamının millette olacağı bir dönemin arefesindeyiz"- "Hayırcılar millete inanmayan, milletten, milletin değerlerinden korkanlardır. Hayır diyecek vatandaşıma bir şey demem. Elimi vicdanım

İZMİR (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Şimdi bir daha milletin kaderiyle oynayamayacakları, ipin ucunun tamamının millette olacağı bir dönemin arefesindeyiz" dedi.

Müezzinoğlu, AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, İzmir'de gün içinde çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu belirterek, İzmir İl Teşkilatı'nın yeni binasını ilk ziyaret eden bakan olmanın ayrı bir hazzı olduğunu söyledi. "Aslan yattığı yerden, AK Partililer çalıştığı yerden belli olur." diyen Müezzinoğlu, modern binanın teşkilata hayırlı olmasını diledi.

Müezzinoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün, muasır medeniyet seviyesi üzerine çıkma hedefine İzmir'in öncülük etmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"İzmir olarak bunu başarabilecek gücümüz, dinamiklerimiz var. Hele hele artık İzmir'in bir de başbakanı var. Birileri seçim garantisi olsun diye geldiği İzmir'den aday oldu, 'İzmir'den başbakan çıkaracağız' dedi. Arada sırada söylediği doğru cümlelerden birini İzmir'de söyledi, kendisine teşekkür ediyoruz, gerçekten İzmir başbakan çıkardı."

Türkiye'nin 2016'da olağanüstü sıkıntılar yaşamasına rağmen milletin dik duruşuyla, cesaretiyle tuzak kuran hainlere karşı dimdik durduğunu kaydeden Müezzinoğlu, "Geleceğe umutla bakıyoruz. Zorlukları geride bıraktık, önümüzdeki hedefe kilitlendik. Bu hedefe birlik beraberlik içinde gideceğiz. Ayrıştıran olmadık, olmayacağız, çatıştıran olmadık, olmayacağız. Yarını bugünden daha iyi yapma sorumluluğumuz var." ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, hiç kimsenin iktidarda geldikleri 2002'ye göre Türkiye'nin daha kötü durumda olduğunu söyleyemeyeceğini belirterek, "Bazı kör, kalbi mühürlüler hastaneleri, havaalanlarını, yolları, tünelleri, Marmarayları, Avrasya tünellerini görmeyebilir. Onların gözleri kör, kalpleri mühürlü onlara söyleyecek sözümüz yok." dedi.

- "Cumhuru yok sayarak cumhuriyetçilik yapıyorlar"

Türkiye'nin daha büyük hedefleri olduğunu kaydeden Bakan Müezzinoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Zaman zaman CHP'li arkadaşlarımı eleştiriyorum ve bunda da sırf eleştirmek için değil, vicdanen rahatsız olduğum için eleştiriyorum. Cumhuru yok sayarak cumhuriyetçilik yapıyorlar, Atatürk'ün ideallerini yok sayarak Atatürkçülük yapıyorlar, milletin değerlerini yok sayarak laikçilik yapıyorlar. Cumhur güçlü olmadan cumhuriyeti güçlü kılamazsınız."

Müezzinoğlu Atatürk'ün 23 Nisan 1920'de söylediği "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözünü hatırlatarak, "Atatürkçülük yapan CHP'li kardeşlerim, Atatürk'ün gölgesinde yan gelip yatmaktan vazgeçin, Atatürk'ü kullanmaktan vazgeçin. Çünkü o, asla milletten korkmadı ve kopmadı." dedi.

AK Parti'nin kurulduğundan bu yana "millet ne diyorsa o olacak" düşüncesini temel aldığını kaydeden Müezzinoğlu, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve milletin olacak. Şimdi ilk defa sistemde, ben bunu söylüyorum kim nasıl istiyorsa öyle yorumlasın, ipin ucu milletin elinde olacak. Millet güçlü sistemini kendisi kuracak." diye konuştu.

Müezzinoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletten korktuğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Milleti merkeze alan bir parlamenter sistem önerisi getirmekten de korkuyor. Bu ülkeden millete güvenen ve inanan asla kaybetmez. Bu millete yeter ki samimi ol, yeter ki millete güven ama kendine güvenemediği için milletten korkuyor. Milletten korktuğu için de utanmadan sıkılmadan milletin kürsüsünü işgal etti. 'Milletin kürsüsünü sizden koruyoruz' diyor. Ya edep yahu. Biz milletin iradesini, vesayet odağına götürmek için getirmedik, o anayasa değişikliğini, Anayasa Mahkemesine, AYM'ye ya da AVM'ye götürmek için getirmedik. Millete götürmek için götürüyoruz, senin bana destek vermen lazım."

Bakan Müezzinoğlu, "Bütün sloganları hep korku içerikli. 'Yargı siyasallaşacak.' Peki bu millet 20-30 yıldır yargının nasıl siyasallaştığını, tuzaklar kurduğunu, milli iradenin ümüğünü nasıl sıktığını millet yaşamadı mı? Bedellerini sen ödemedin, millet ödedi millet ey Kılıçdaroğlu." ifadelerini kullandı.

- "Önümüzdeki seçim millet adına güçlü sistemin seçimi"

Müezzinoğlu, AK Parti'ye açılan kapatma davasında, partinin bir oyla kurtulduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Kurtulan AK Parti miydi? Kurtulan Recep Tayyip Erdoğan mıydı? Arkadaşlar, milletin kaderi kurtuldu. Milletin iradesi kurtuldu ama vesayet odakları kaybetti. Şimdi bir daha milletin kaderiyle oynayamayacakları, ipin ucunun tamamının millette olacağı bir dönemin arefesindeyiz. Bu seçimler AK Parti'nin iktidarıyla ilgili bir seçim değil. MHP'nin şu veya bu olmasıyla ilgili bir seçim değil. Milletin gelecek yıllarda o muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe yürüme yolculuğunda milletin güçlü bir sistemin arefesindeyiz. Bugünden itibaren 16 Nisan'la yapacağımız çalışmalar hiçbiri partimiz için değildir. Hiçbirimizin şahsı ile ilgili de değildir, 80 milyonun kaderiyle, hayalleriyle ilgili, bu büyük milletin ve devletin bölgesinde güçlü olmasıyla ilgili güçlü bir sistem mücadelesidir. Sisteme perdenin arkasında Karagöz Hacivat oynatır gibi, birilerinin oynatacağı bir sistem değil, milletin vicdanın hükmedeceği bir sistem. Siyasi tercihler bir tarafa, önümüzdeki seçim iktidar seçimi değil, önümüzdeki seçim millet adına güçlü sistemin seçimi. Halkımız daha sonra güçlü sistemin üzerine kimi istiyorsa onu oturtur."

Herkesin hayırcıları iyi analiz etmesi gerektiğini kaydeden Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı.

"Hayırcılar millete inanmayan, milletten, milletin değerlerinden korkanlardır. Hayır diyecek vatandaşıma bir şey demem. Elimi vicdanıma koydum, aklımla analiz ettim. Şu şu nedenlerden hayır diyorum, ona hiçbir şey demem, başımın üstünde yeri var. Ama hayırcı kampanya liderlerine öncülerine bakın, ya milletten korkuyorlardır ya da bu büyük milletle ilgili farklı hesapları vardır. İkisini de analiz edin. Biri bu büyük milletle ilgili belirli farklı emir odaklarından emir alırlar, farklı hesapları vardır. Diğeri de millet aklı ermez, göbeğini kaşıyan adam, bidon kafalı adam, dağdaki çobanla bilmem nerdekinin oyu bir mi diyen millete inanmayan, güvenmeyen, onun vicdanından korkan bir anlayış. Ayrıştırmayacağız, çatıştırmayacağız ve normal insanımıza asla suçlama yapmayacağız."

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise anayasa değişikliği için referandumun yapılacağı 16 Nisan'ın doğum günü olduğunu hatırlatarak, yepyeni bir Türkiye için ev ev dolaşıp değişikliği en iyi şekilde anlatacaklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :