Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:

"2004 yılından beri Yunanistan ile yapılan bütün resmi görüşmelerde hep oldum. Masanın başında önemli adımlar atılacak gibi konuşmalar oluyor ama bakıyoruz ki 1-2 yıl geçmiş değişen fazla bir şey yok. İnşallah bu kez yanılırız"

BURSA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "2004 yılından beri Yunanistan ile yapılan bütün resmi görüşmelerde hep oldum. Masanın başında önemli adımlar atılacak gibi konuşmalar oluyor ama bakıyoruz ki 1-2 yıl geçmiş değişen fazla bir şey yok. İnşallah bu kez yanılırız." dedi.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesince Mimar Sinan Parkı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Müezzinoğlu, İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

Müezzinoğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın geçen hafta Atina'ya gittiğini anımsatarak, "2004 yılında ilk defa Batı Trakya'ya o günkü Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile gitmiştik. Çok heyecanlı, coşkulu, hasret dolu bir ziyaret gerçekleştirmiştik birlikte. Ceketimi bırakıp geldiğim ülkeden, ana vatan diyerek geldiğim ülkenin Başbakanı'yla böyle bir ziyareti gerçekleştirmek hem bana hem Batı Trakyalılara farklı bir duyguyu, coşkuyu yaşattı." diye konuştu.

Daha sonraki yıllarda AK Parti'li bakanların Batı Trakya'yı komşu kapı yaptığını anlatan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Balkanlar farklı bir boyuta, farklı bir sahiplenmeye geçti. TİKA'sıyla, akraba topluluklarıyla, yerel yönetimleriyle, muhalefetiyle, Balkanlar, 'Artık burada bir derdimiz var, bıraktığımız medeniyetimiz var, tarihi geçmişimiz, mezarlıklarımız, köprülerimiz, tekkelerimiz, yaşayan insanımız, kültürümüz var, buraları unutamayız.' dedik ve büyük Türk milleti olarak sahiplenmenin gereğini yaptık."

- "İnşallah bu kez yanılırız"

Müezzinoğlu, uzun yıllardır Yunanistan ile yapılan görüşmelere değinerek, şunları anlattı:

"2004 yılından beri Yunanistan ile yapılan bütün resmi görüşmelerde hep oldum. Masanın başında önemli adımlar atılacak gibi konuşmalar oluyor ama bakıyoruz ki 1-2 yıl geçmiş, değişen fazla bir şey yok. İnşallah bu kez yanılırız. Bu sefer de yine çok ciddi konularda ciddi adımlar atılabileceği şeklinde görüşmeler oldu. İnşallah yanılırız ama geçtiğimiz tecrübeler bize çok ümitvar bir geçmiş sunmuyor."

- "Arkalarında Türkiye Cumhuriyeti var"

Müezzinoğlu, Balkanların da Batı Trakya'nın da geleceğinin kendilerinin ve orada yaşayanların elinde olduğunu vurgulayarak, "Biz, bize düşeni iyi yaparak geleceğimizi şekillendirebiliriz. Her kardeşim geleceğe umutla ve güvenle yürümek istiyorsa, milli ve manevi değerlerine sahip çıkacak." ifadelerini kullandı.

Bunu yapan Batı Trakya'nın geleceğe aydınlık ve güçlü bakacağını ifade eden Müezzinoğlu, "Arkadaşlarımız milli ve manevi değerlerine ne kadar sarılırsa onların geleceği, aydınlık ve güçlü olacaktır. Çünkü arkalarında 80 milyonluk, güven duyacakları bir adres var, Türkiye Cumhuriyeti var. Bu anlamda güven adreslerinde sorun yok. Kendileri de bu güven adresine inanarak güvenerek, o kimliğe de sahip çıkarak, inşallah Balkanların da Batı Trakya'nın da geleceği aydınlık olacak." diye konuştu.

- "Sorunlar olacaktır"

"Sorunlar olacaktır, 150 yıldır değiştirilen bir coğrafya, bazen tuzaklarla, cetvellerle, ayrıştırmalarla, fitneyle hala bu coğrafyanın üzerinde çok değişik hesapların yapıldığı bir dönemi yaklaşık 150 yıldır yaşıyoruz." diyen Müezzinoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bütün bu hesapları bozabilen tek millet büyük Türk milletidir. Nasıl Çanakkale'de, İstiklal Harbi'nde bozduysa, nasıl genç cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurduysa, bundan sonra da başkalarının yaptığı tüm hesapları, özellikle bizim coğrafyamızla, medeniyetimizle ilgili yaptıkları tüm hesapları yine bu millet ve Balkanlardaki arkadaşlarımız bozacaktır. Yeter ki biz birbirimizi çok sevelim, birlik ve beraberlik içinde dostluğumuza, kardeşliğimize sahip çıkalım."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :