Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:

"Esnaf, 'bir an önce 16 Nisan gelse de güçlü bir 'evet'ten sonra biz de yarınlarımız ve işimizi daha güçlü hale getirsek' diyor"

İSTANBUL (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Esnaf, 'bir an önce 16 Nisan gelse de güçlü bir 'evet'ten sonra biz de yarınlarımız ve işimizi daha güçlü hale getirsek' diyor." dedi.

Kapalıçarşı esnafıyla bir araya gelen Müezzinoğlu, Kapalıçarşı'nın hem İstanbullular hem de yurtdışından gelenler için Türkiye'nin nabzının attığı bir merkez olduğunu anlatarak, esnafın yarınlarla ilgili büyük umut taşıdığını söyledi.

Esnafın 2016'nın kötü bir dönem olduğunu ve geride kaldığını, yarınların çok daha güzel olacağı umudu olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, "Esnafımız özellikle 17 Nisan'ı sabırsızlıkla bekliyor. Esnaf, 'bir an önce 16 Nisan gelse de güçlü bir 'evet'ten sonra biz de yarınlarımız ve işimizi daha güçlü hale getirsek' diyor. Büyük oranda esnafın bugünden yarına daha iyi olacağı yönünde umudu var. Umut ve güven esasında en büyük gücümüzdür. Esasında istikrarlı ve güvenli bir ortamı inşallah 17 Nisan'dan sonra bir basamak daha yukarı çıkaracağız. Türkiye'nin yarınları kesinlikle bugünden daha güçlü ve güzel olacaktır." diye konuştu.

AK Parti olarak 15 yıl sonra her esnafın elini sıkabildiklerini, her esnafın da ellerinden sımsıkı tutarak kendilerini dükkanına çağırıp güzel dileklerini ilettiğini söyleyen Müezzinoğlu, "İktidarla milletin buluştuğu bir süreci yaşıyoruz. İktidarla milletin iradesinin güçlü olarak devam edeceği süreçte 17 Nisan'dan sonra daha güçlü olacak." dedi.

Bir gazetecinin, "Referandumdan sonra esnafa destek olacak mı? Sıfır faizle kredilerde bankaların esnafa ödeme yapmadığı yönündeki haberlerle ilgili değerlendirmeniz nedir?" sorusu üzerine Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Emeklilerimize promosyonda da ilk 10-15 gün böyle sıkıntı yaşadık, sonradan da bütün sıkıntıları ortadan kaldıracak talimatları verdik. Şu anda yaklaşık 6 milyondan fazla emeklimiz promosyonlarını hiçbir sıkıntı yaşamadan bankadan aldı. Şimdi özellikle KOBİ'lerimize, esnafımıza, küçük esnafımıza 20 bin lira ile 50 bin lira arasında faizsiz kredi veriyoruz. Bütün esnafımız bu anlamda bu kredilerden yararlanacak. Gümrük ve Ticaret Bakanımız da bankalara gerekli uyarıyı yaptı. Bundan sonra da o sıkıntılar ortadan kalkar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :