Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:

"Zaman zaman bu milletin kaderiyle oynamak isteyen 15 Temmuz hain darbe girişimcileri çıktı. İnşallah 16 Nisan’dan sonra bütün bu hain tuzakçılar, millet düşmanları, millete inanamayan, güvenemeyenler korkmaya devam edecek. Ama bu büyük millet istikrarlı

MUĞLA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Zaman zaman bu milletin kaderiyle oynamak isteyen 15 Temmuz hain darbe girişimcileri çıktı. İnşallah 16 Nisan’dan sonra bütün bu hain tuzakçılar, millet düşmanları, millete inanamayan, güvenemeyenler korkmaya devam edecek, ama bu büyük milletse istikrarlı bir şekilde geleceğe yürüyecek." dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine bağlı Menteşe Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Menteşe Mahallesi'ne gelişinde vatandaşlar tarafından Türk bayrakları ve meşalelerle karşılanan Müezzinoğlu'na yaşlı bir vatandaş nazar boncuğu taktı.

Halka hitap etmek için platforma çıkan Müezzinoğlu'na, Menteşe Yerküpespor'da futbol oynayan Kamerunlu bir futbolcu, takımının atkısı ile çiçek takdim etti.

Bakan Müezzinoğlu, Menteşe Meydanı'nda vatandaşlara, Kavaklıdere Belediyesi'nin yaptığı hizmetlerle isminden söz ettirdiğini, Muğla'nın birçok ilçe belediyesinden daha iyi çalışarak, vatandaşına değer verdiğini belirtti.

AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana milletle beraber yola çıktığını anlatan Müezzinoğlu, 15 yıldır milletle beraber yürüdüklerini, merkeze milleti aldıklarını kaydetti.

Müezzinoğlu, yarınların bugünlerden daha güzel olması, anaların umudunun geleceğe dair daha güçlü olması için çalıştıklarını belirterek, "Hastalarımız tedavileri için Almanya'ya, Hollanda'ya bakmasın kendi ülkesine baksın istedik. Kendi ilçelerinde tedavi olmalarını istedik. Bugün artık Hollanda, Almanya Türkiye'ye bakıyor. Türkiye’den korktuğu için bakanımızı ülkelerine sokmaktan korkuyorlar. Türkiye Cumhuriyeti bakanının Hollanda'daki büyükelçiliğe gitmesinden bile korkuyorlar." diye konuştu.

Türk milletinin büyük bir millet olduğunu ve büyük başarılar yakaladığını vurgulayan Müezzinoğlu, Türkiye'nin bundan sonra daha büyük hedeflere kilitlediğini ifade etti.

Müezzinoğlu, ülkenin gidişatından, elde ettiği başarılarından hoşnut olmayanların bulunduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Biz büyük bir milletiz ve büyük bir potansiyelimiz var. 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' sözünden millete muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir yer yakışır diyerek istikrarlı bir yolculuk yaptık. Bu yolculuğumuzu zaman zaman bozmaya çalışan hainler çıktı. Zaman zaman bu milletin kaderiyle oynamak isteyen 15 Temmuz hain darbe girişimcileri çıktı. İnşallah 16 Nisan'dan sonra bütün bu hain tuzakçılar, millet düşmanları, millete inanamayan, güvenemeyenler korkmaya devam edecek. Ama bu büyük milletse istikrarlı bir şekilde geleceğe yürüyecek."

Mustafa Kemal Atatürk’ün "Bu ülkeye ve bu millete muasır medeniyetlerin üzerinde bir yer yakışır" sözünü hatırlatan Müezzinoğlu, muasır medeniyetler seviyesine çalışmadan, üretmeden çıkılamayacağını bildirdi.

Bakan Müezzinoğlu, muasır medeniyetler seviyesine Atatürk'ün gölgesi üzerinden yan gelip de yatarak çıkılamayacağını belirterek, "Bu, Atatürk'ten geçinerek olmaz. Atatürk'ü kullanarak olmaz. Ancak onun gösterdiği o hedeflere yürümek için gece gündüz çalışarak olur, hizmet ederek olur. Dünyayla yarışarak olur. Dünyanın başardıklarını benim milletim de başarır diyerek insanlığa ve millete güvenerek olur." dedi.

Türkiye'nin son 15 yıldır sağlıkta ve birçok alanda çok iyi yerlere geldiğini ve bundan sonraki süreçte dünyayla yarışta, onların önüne geçmek için çaba göstereceklerini aktaran Müezzinoğlu, her alanda dünyaya örnek olacak bir Türkiye'yi oluşturmak için çalışacaklarını bildirdi.

- "Milletle beraber yürüyemeyen CHP de kaybedecek"

Türkiye'nin büyümesi ve kalkınması için istikrarlı ve güvenli bir yönetime ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Demokrasinin güçlü olduğu, millet adına güçlü bir sistemi artık şekillendiriyoruz. İnşallah 16 Nisan akşamı, sizlerin 'evet' oylarıyla bu ülkede artık millet ne derse o olacak. Belirli güç odaklarına sırtını yaslayanlar, kaybedecek. Milletle beraberler yürüyemeyenler, milletin gözünün içine bakamayanlar, kaybedecek. Milletin derdini kendi derdi gibi görüp paylaşarak azaltanlar, kazanacak. Masa başında oturarak ahkam kesenler, milletin hak ve hukukunu vesayet odaklarına götürenler, kaybedecek. Milletle beraber yürüyemeyen CHP de kaybedecek. Ne yazık ki adında halk olmasına rağmen milletle yürüyemiyor. CHP, halktan ve halkın değerlerinden korkuyor."

Bakan Müezzinoğlu, CHP’nin sistem değişikliğini rejim değişikliği olarak anlatmaya çalıştığını savundu.

Müezzinoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ülkede Cumhurbaşkanı var mı? Var. Millet seçiyor mu? Seçiyor. İcraatları bundan sonra Cumhurbaşkanı yapacak. Bundan niye rahatsız oluyorsun? Buna neden Cumhurbaşkanlığı sistemi demiyorsun, sistem değişikliği demiyorsun da rejim değişikliği diyorsun? Kimi kandırıyorsun? Bir de diyor ki 'Tek adamlık olacak.' Burada belediye başkanı, muhtar iki tane mi? Bir tane. Cumhurun başkanı da bir tane olacak. CHP'nin iki tane genel başkanı olmasını istiyorsan, evet sana benzeyen bir parti var, HDP. Hani eş başkan diye gidiyorlar ya. Sen de HDP gibi yanına koy bir tane eş başkan, buna karışan yok. Birgün sen gelirsin, birgün öbürü gelir. Siz zaten yan gelip yatmaya alışıksınız. Milletin derdini dert ettiğiniz birgün olmadı ki."

Bakan Müezzinoğlu'na konuşmasının ardından Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, ilçede el emeği yapılan bakır ibrik hediye etti.

Müezzinoğlu, daha sonra meydandaki esnafla bir süre sohbet etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :