Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Şanlıurfa'da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Şanlıurfa'da

"(Türkiye) Zalime yumuşak sözlerle değil, katilsin sen ve siyonistsin, siyonist katilsin diyen tek ülkedir"

ŞANLIURFA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "(Türkiye) Zalime yumuşak sözlerle değil, katilsin sen ve siyonistsiz, siyonist katilsin diyen tek ülkedir" dedi.

Çelik, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nce Şehitlik Çamlık Tesislerinde sivil toplum kuruluşları temsilcilerine verilen iftarda, ramazan ayında peygamberler şehrinde bulunmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Ortadoğu'da ve bölgede yaşanan gelişmelere değinen Çelik, bu üzücü olaylar karşısında dillerin tutulduğunu, gönüllerin hüzne boğulduğunu ve yaşananlara anlam verecek bir aklın olmadığını kaydetti.

İslam aleminin uzun dönemdir fetret dönemi yaşadığını aktaran Çelik, şöyle dedi:

"Darma dağınık bir durumda ve bu durumdan istifade eden ehli salibin bölük bölük, bazen Balkanlar'da bazen Ortadoğu'da bazen de dünyanın çeşitli yerlerinde ne gibi zulümlere imza attığını hepiniz biliyorsunuz, ibretle izliyorsunuz. Bunların son bulmasının yolu güçlü bir Türkiye'den geçiyor. Türkiye güçlü olmadığı sürece bu meselelerin çözümü çok zor. Dünyanın ister orta kesimine ister doğu kesimine gidin herkes Türkiye'den bir şey bekliyor." 

Türkiye'nin yardım alan bir ülkeden yardım eden bir ülke haline geldiğini ifade eden Çelik, ülkenin daha da güçlenmesi ve gücü sayesinde haksızlıkların karşısında düşmanı titretmesi gerektiğini vurguladı. 

Çelik, Türkiye'nin bu güce erişmesi için daha istikrarlı çalışmaya ihtiyacı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"O zaman bu beklenti içerisinde olan mazlum halklar inşallah çok daha rahat nefes alacak, çok daha huzurlu bir şekilde yaşam imkanı elde edeceklerdir. Türkiye bugün sözüyle en çok bu haksızlıklara müdahil olan ve engellenmesi için sesini yükselten adeta tek ülkedir. Fiili olarak ilaç yardımıyla, oradaki kardeşlerimize diplomatik yollarla ulaşma konusunda her yolu deneyen bir ülkedir. Ama hiç bir zamanda zalime yumuşak sözlerle değil, katilsin sen ve siyonistsin, siyonist katilsin diyen tek ülkedir. Belki bu Netanyahu'da fazla bir uyanış getirmeyebilir, bombalarla yatıp kalkanlarda fazla bir şey uyandırmayabilir ama bütün İslam aleminde ve dünya insanlığında bu haykırışın bir karşılığı var. Ve bir gün bu tepeden hakları idare ettiğini zannedenler bu halkların ayağı kalkmasıyla halkların bu sedası altında boğulacaklardır."

- Cumhurbaşkanlığı seçimi 

Çelik, 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin de haksızlıklara karşı ses yükselten tek lider konumunda Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu ve kendisine destek verilmesini istedi. 

Parlamentoda son 2 cumhurbaşkanının seçiminde yer aldığını anımsatan Çelik, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Dayatmacı anlayışlar Abdullah Gül beyin seçiminde bile önümüze kondu. İşte bugün milletin içerisinden çıkmış kadrolar dedik ki artık yeter millet kendi cumhurbaşkanını seçsin artık dedi. Anayasa değişti işte o anayasa değişikliği neticesinde yaklaşık 15 gün sonra sandığı önünüze getirerek gerçekleştirdik. Dedik ki biz millete güveniyoruz, halkın içerisinden çıkmış Şanlıurfalı gibi yaşayan Şanlıurfalı gibi düşünen insanları cumhurbaşkanı yapacaksınız." 

Programa, Vali İzzettin Küçük, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Seyit Eyüpoğlu, Abdülkerim Gök, Mahmut Kaçar, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve davetliler katıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı