Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Rize'de

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Rize'de

Bakan Çelik:

RİZE (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ÇAYKUR'un yeni ürünü beyaz çayla yeni tanışma imkanı bulduğunu belirterek, "İnanıyorum ki ÇAYKUR'un bu hizmeti üreticilere olumlu şekilde yansıyacak" dedi.

Artvin'deki temaslarının ardından Rize'ye gelen Çelik, ÇAYKUR Ziraat Botanik Çay Bahçesi'nde Rize Valisi Ersin Yazıcı ve ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile bir süre görüştü.

Sütlüoğlu, kurumun faaliyetleri ve beyaz çay hakkında bilgi verdi, Çelik'e beyaz çay ikram edildi.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki gün boyunca Artvin ve Rize'de temaslarda bulunduklarını belirterek, "Özellikle de çay üreticileriyle görüşmelerimiz oldu. Geçmiş yıllarda ÇAYKUR, alımlar ve fiyat politikalarıyla ilgili çok yoğun değerlendirmeler olurdu. O dönemde bunların büyük ölçüde ortadan kalktığını görmekten çok büyük memnuniyet duyduk" diye konuştu.

ÇAYKUR'un her alanda başarılarını iyiden iyiye ortaya koyduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Özellikle yeni ürün beyaz çayla bu akşam tanışma imkanım oldu. Beyaz çay gerçekten farklı tat bıraktı bizde. Yeşil çay ve diğer çay türlerine göre sanki şekeri de içindeymiş gibi farklı lezzetle piyasaya çıktı. İnanıyorum ki ÇAYKUR'un bu hizmeti üreticilere olumlu şekilde yansıyacak. Yeni bir çay içen kitlesi oluşacak. Talep yoğunluğunun artacağına inanıyorum. 'Bu akşam mesela beyaz çay bir tiryakisini buldu' diye düşünüyorum. Fiyatı da çok yüksek ama öyle tahmin ediyorum ki Rize ziyaretlerimizde avantajlı çıkarız. Bundan sonra inşallah beyaz çay içeceğimize inanıyorum. Gerçekten çok güzel. İnanıyorum ki her gelen, beyaz çayla tanıştıkça yeni bir versiyon, çay alanında devreye girmiş olacak."

Çelik, yarın Bakanlar Kurulu toplantısı yapılacağını hatırlatarak, "Beyaz çay numunelerini de aldık. İnşallah arkadaşlarımızla da paylaşacağız. Artık bakanlar eskisi gibi değil. Yoğun şekilde ziyaretlerini yapıyorlar. Geçen gün Rize'ye de baktım. Kısa sürede 10 bakanımız gelmiş. Onların da bizzat merkezinde beyaz çayla tanışacaklarını inanıyorum" ifadesini kullandı. 

Çelik, daha sonra kentten ayrıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı