Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Rize'de

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Rize'de

Çelik: "Bu millet kendi evlatları üzerinde plan yapanlara fırsat vermemeli"

RİZE (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "CHP’nin tapusu Kılıçdaroğlu'nda, MHP’nin tapusu Bahçeli’de, HDP’nin tapusu dağda veya adada ama AK Parti’nin tapusu Rizelilerde ve Türkiye’de" dedi. 

Çelik, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Rize İl Danışma Meclisi'nde yaptığı konuşmada, küresel ekonominin zorda olduğunu, gelişmiş ülkelerde büyümenin yüzde birlerin altına düştüğünü, Türkiye, Çin, Hindistan gibi mal üreten gelişmekte olan ülkelerin, gelişmiş ülkelerde tat tuz olmadığı için ürettiklerini satmakta zorlandığını belirtti.

Avrupa'da da krizlerin büyüdüğünü vurgulayan Çelik, "İçine girmeye çalıştığımız Avrupa'da siyasal ve yapısal ciddi sorunlarla karşı karşıya. Bir türlü rayına giremediler. Ciddi uyum problemleri var. Bir çok ülke için 'Niye aldık bu ülkeyi, niye aramıza kattık bunları' diyorlar. Böyle sıkıntı yaşayan AB topluluğu" dedi.

Çelik, dünyada, Avrupa'da ve bölgede yaşanan bir çok soruna rağmen Türkiye'nin istikrarlı büyümesini sürdürdüğünü vurgulayarak, "Türkiye’de bir istikrar var. Ne gibi sıkıntılar yaşanacağını, 6 ay sonra neler yaşanabileceğini hesaplayarak tedbir alan bir hükümet var. Hükümetimiz, Türkiye'de hem sayısal olarak, hem de siyasal bilinç ve bilgi birikiminin gereğini yaptığı için bu başarılara imza attı. Dünyada işsizlik başını almış giderken Türkiye'de 2009 krizinden sonra 5,5 milyon insanımızı istihdam etme becerisini ve kabiliyetini ortaya koyduk" diye konuştu.

Türkiye’nin yeni sıkıntılar yaşamaması için yeni projeler ürettiklerini kaydeden Çelik, şunları söyledi:

"Şair 'Hayat her gün yeniye koşar. Her gün bir farklılığa bürünür. Sen aynı kalıyorsan toprağında hayat kıvılcımı kalmamıştır' diyor. Çok şükür AK Partililer toprağında hayat kıvılcımı olan kadrolardır. Türkiye yeni bir seçime doğru gidiyor. Bundan önce 9'da 9 yaptılar, 7 Haziran'da da 10'da on yapacaklar Allah'ın izniyle." 

Çığ altında kalan bir ülkeyi çağ atlayan ülke konumuna getirdiklerini belirten Çelik, "Temel at git Ankara'da yat' anlayışını ortadan kaldırdık. Şimdi temeli atıldı, Ovit Tüneli açılıyor. Bir temel atalım seçim sonrası bakarız. Oylar gelsin seçimden sonra ne olacak. Onlar önemli değil. Seçim dönemi milletin gözünü boyama devrini Türkiye kapattı. Yeni Türkiye deniyorsa ezbere denmiyor" şeklinde konuştu.

-Çözüm süreci

Çelik, doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi demeden yatırımları planladıklarını, çözüm süreci ile konuşulmayanları konuşmaya başladıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bölgenin çocuğu olarak, Rize'den bakınca asap bozucu çok iş var gibi görünüyor, can sıkıcı çok iş var mı? var değil mi, içinizden geldiği gibi söyleyin. Var ama diğer taraftan bir bütün olarak baktığınız zaman olayı değerlendirirken soğuk kanlı değerlendirmek durumundasınız. Olan biten yanlışlar, eksikler var. Geçmişte yaşananlar da var. Netice itibariyle herkes insan. Herkesin hukukuna saygı duyulmalı. Sıkıntılar neticesinde oluşan çok olumsuzluklar, terör faaliyetleri var. Netice itibariyle üç senedir Türkiye'de büyük ölçüde bir iki istisnanın dışında şehit cenazelerimiz gelmiyor. Burada bu millet kendi evlatları üzerinde plan yapanlara fırsat vermemeli."

Geçmişte, 1980 öncesinde sağcılık, solculuk adı altında 5 bin gencin toprağa verildiğini vurgulayan Çelik, şunları belirtti:

"Şimdi 30-35 yıldır terör olayları neticesinde 40 bin insanımız toprağın altına gitti. Olan ne biliyor musunuz?. Şehit cenazesi Bursa’ya geliyor, büyük bir kalabalık, büyük bir öfke. Şehidimizi sahipleniyoruz ama bakınız yine Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanına sahip birisi dağda terörist öldürülüyor onu da birileri alıp götürüp orada kendilerine göre tören yapıyorlar. Yıllarca böyle devam etti. Nasıl bir tablo çıktı biliyormusunuz. Çıkan tablo kan ve kin tablosu. Kan akıyor, kan akmaya devam ediyor, Çanakkale'de bir olanlar, bü ülkenin birliği bütünlüğü konusunda birlikte şehit olanlar birbirine düşürülür noktaya getirilmiş bulunuyor. Bu devam etsin denecek bir şey midir"

Çelik, büyük bir sabırla hükümetin millete kurulan tuzağı bozmak için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydederek,  “Herkes ağlıyor, sevinen kim ?. Silah baronları seviniyor. İşte onlara bu fırsatı vermeyecek dirayeti ve çözümü mutlaka sağlamak zorundayız. Muhalefetin, kimsenin bir proje ürettiği yok, sadece laf üretiyorlar" dedi.

Geçmişte bu işin öncülüğünü yapan MHP'nin çözümü olmadığını, 1999 yılında milletin Devlet Bahçeli'ye yetki verdiğini ifade eden Çelik, "Sayın Bahçeli başbakanlığında bir hükümet kurma imkanı varken o vesayet unsurları böyle bir hükümeti değil, başka bir hükümeti kurdurdular. O halde şansını kaybettin arkadaş, öyle yağma yok. Onun için millet de dönüp bakmıyor, bundan sonrada bakmayacak. Bir Rizelinin de bakmasını da çok anlamsız bulurum açıkça söyleyeyim" diye konuştu.

Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'yi yönetmek çok kolay" yönünde bir açıklaması bulunduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

"Ben SSK'yı onlardan devraldım. Allah korusun. Bu kadar söylüyorum. Başka bir şey söylemiyorum. SSK'yı idare edemiyorsunuz, partiye bakın, partiyi idare edemiyorsunuz, onu bırakın Şişli'yi idare edemiyorsunuz neyi idare edebiliyorsunuz ki, Büyük Türkiye'yi idare etmek çok kolaydır diyorsunuz."

Hiç bir muhalefet partisinin ülkeyi yönetecek, plan ve proje geliştirecek kapasitede olmadığının altını çizen Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Muhalefette keşke böyle bir tablo oluşabilse hükümetin de yükünün hafifleyeceği anlayışındayız. Türkiye'de hep söylüyorum ana sorun muhalefetin yeterli olmayışıdır. Gazete kültürüyle, gazete kuponlarıyla politika yapmalarından kaynaklanan bir sıkıntıyla Türkiye karşı karşıyadır. Milletten yana olacaksınız, milletin derdi ile dertleneceksiniz. Eğer böyle olursanız gerçekten siyasi parti olursunuz. Onun için ben diyorum ki CHP'nin tapusu Kılıçdaroğlu'nda, MHP'nin tapusu Bahçeli'de, HDP'nin tapusu dağda veya adada ama AK Parti'nin tapusu Rizelilerde ve Türkiye'de."

- Fransa'daki saldırı

Çelik, Avrupa'nın Türkiye'yi 10 yıl geriden takip ettiğini, Türkiye'nin 10 yıl önce söylediğini Avrupa'nın ve ABD'nin yeni dillendirmeye başladığını kaydederek, şunları belirtti:

"ABD'li senatörler 'Türkiye'yi dinleseydik Orta Doğu'da terörün yayılmaması için çok ciddi bir noktada olurduk' diyorlar. O günler geçti. Sayın cumhurbaşkanımız kaç zamandır 'Senin benim terörüm olmaz. Terör terördür. Hep beraber kaşrı çıkmamız lazım' diyor. Dün Irak’ta kaç kişi öldü sayısı belli değil. Her gün insanlar ölüyor, binlerce insan ölüyor. Hiç kimsenin umurunda değil. Fransa'da 11-12 kişi hayatını kaybetti, terör saldırısında ayağa kalktılar yürümeye başladılar. İyi de senin teröristin ölünce mi ayağa kalkacağız."

- Sosyal Güvenlik Kurumu primlerinin yapılandırılması

Sosyal Güvenlik Kurumu primlerinin yapılandırılmasıyla ilgili de açıklamada bulunan Çelik, şunları kaydetti:

"Şu ana kadar 2 milyon müracaat gerçekleşmiş, 4 milyon nakit olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun kasasına girmiş, 34,5 milyar liralık bir yapılandırma gerçekleştirilmiş. Pazartesi son, duyduk duymadık demeyelim. Bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum. Bu imkandan yararlanalım. Rize'den Türkiye'ye sesleniyorum. Prim borçlarını yapılandırmayanlar SGK müdürlüklerine giderek borçlarını yapılandırsınlar."

Bakan Çelik, daha sonra Ardeşen ilçesine geçerek yapımı tamamlanan SGK İlçe Müdürlüğü yeni hizmet binasının açılışını yaptı.

Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada, vatandaşa sunulan hizmetlerde parti ayrımı yapmadıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Ardeşen Belediyesi'ne geçen Bakan Çelik, Belediye Başkanı Hakan Gültekin ile bir süre görüşüp ilçedeki çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı