Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

"(CHP'nin projesi) Nelerin olduğunu bilmeden var olanları da proje diye açıklamaya devam ediyorlar, devletten uzak kalmışlar bu çok açık görülüyor"

ŞANLIURFA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı "Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesi"ne ilişkin, "Nelerin olduğunu bilmeden var olanları da proje diye açıklamaya devam ediyorlar, devletten uzak kalmışlar bu çok açık görülüyor" dedi.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun daha önceden işsizliği 4 yılda bitireceğini söylediğini ancak yeni projeyle kendisiyle çeliştiğini söyledi.

Türkiye'nin son dönemde zaten büyük atılımlar gerçekleştirdiğini anlatan Çelik, muhalefetin vaatlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Milletin, kimin neyi yapacağını çok iyi bildiğini vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Büyük bir şaşaayla ne çıkacak diye herhalde meraklandırmak için yaptılar. Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nu dinlerken '4 yılda işsizliği bitireceğim' diyordu meydanlarda. Şimdi bir şey açıkladılar; 20 yıl sonra meğersem 2 milyon kişi işe alınacakmış. Bu 4 yıl kayboldu gitti yani. Çok ciddiye alınacak bir durum olmadığını görüyoruz. Türkiye şu anda her alanda ihracatından ithalatına, üretiminden pazarlamasına varıncaya kadar ne gibi mesafeler katetti, muhalefet bunları takip etmekten uzak. Nelerin olduğunu bilmeden var olanları da proje diye açıklamaya devam ediyorlar. Devletten uzak kalmışlar bu çok açık görülüyor. Tüm bu anlamdaki söylemlerinin de bir karşılığının olmadığı çok net. Daha önceki vaatlerinin de ekonomik anlamda, halk nezdinde bir karşılığı yok ama her parti söyleyeceğini söyleyecek. Terazi millet, millet tartacak ve netice itibarıyla 7 Haziran'da inşallah kararını verecek."

Kaynak:Haber Kaynağı