"Çalışma İstihdamında Milli Seferberlik"

"Çalışma İstihdamında Milli Seferberlik"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından, 6 Ocak-28 Nisan tarihlerinde SGK ve İŞKUR il müdürlüklerince 104 bin 962 ziyaret gerçekleştirildiği belirtildi- Ziyaretlerde öncelikli olarak emekli maaşları arasında dengenin sağlanması konusu gündeme getiril

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından, "Çalışma İstihdamında Milli Seferberlik" kapsamında gerçekleştirilen 104 bin 962 ziyarette öncelikli olarak emekli maaşları arasında dengenin sağlanması konusunun gündeme getirildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Çalışma İstihdamında Milli Seferberlik" kapsamındaki ziyaretlere ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, 6 Ocak-28 Nisan tarihlerinde SGK ve İŞKUR il müdürlüklerince, yüzde 76,4'ü iş yeri, yüzde 23,6'sı ev olmak üzere 104 bin 962 ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaretler sırasında öncelikli olarak emekli maaşları arasında dengenin sağlanması konusu gündeme getirildi. Bunu, kıdem tazminatı mağduriyetinin çözülmesi, işsizliğin azaltılması, asgari ücretin artırılması, teşvik/destek şartlarının kolaylaştırılması konuları takip etti.

Ziyaretlerde emekli promosyonu, artı istihdam teşvikleri, istihdam seferberliği, asgari ücrette sağlanan artış, bürokratların ev ziyareti yaparak sorunları dinlemesi, iade kapsamında tıbbi cihaz verilen hasta yakınlarının aldıkları hizmetler, prim borcu olanlara ödeme kolaylığı, doğuma bağlı izin haklarındaki yeni düzenlemeler, kamuya engelli personel kontenjanlarının artırılması ise memnuniyet belirtilen konular olarak açıklandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :