"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" resepsiyonu

"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" resepsiyonu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Yegin:- "Bakanlık olarak önemsediğimiz temel meselemiz, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programlarının da temelini oluşturan istihdam konusudur"- SGK Başkanı Bağlı:- "Sayın Bakanımızın talimatıyla yaptığımız

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, bakanlık olarak önemsedikleri temel meselenin, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programlarının da temelini oluşturan istihdam konusu olduğunu söyledi.

Yegin, Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK), kurum binasında düzenlenen "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" resepsiyonunda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sosyal güvenlik alanında çok iyi noktalara geldiğini söyledi.

Bu noktaya gelinmesindeki en önemli faktörün, mevcut hükümetin yönetim merkezine oturttuğu "insanı yaşat ki devlet yaşasın" düsturu olduğunu belirten Yegin, "Bunu siyasetinizin, ürettiğiniz politikaların, hizmetinizin temeline koyduğunuz zaman hep insanı önceleyen, insanın ayakta kalmasını alemin ayakta kalması gibi bir felsefeyle değerlendirirseniz o zaman bütün gelişimi insan odaklı yapmaya gayret edersiniz. Bu kapsamda, bakanlık olarak önemsediğimiz temel meselemiz, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programlarının da temelini oluşturan istihdam konusudur." diye konuştu.

SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı da 2016 yılı Türkiye İstatistik Kurum verilerine göre halkın, sosyal güvenlik hizmetlerindeki memnuniyetinde, geçen yıla göre 9.2 puanlık bir artış olduğunu söyledi.

Memnuniyeti bu yıl daha yukarılara çıkarmak için çok titiz bir şekilde çalışacaklarını ifade eden Bağlı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu önderliğinde yürütülen Çalışma Hayatında Milli Seferberlik'in ilk aşamasında 81 ilin tamamının tarandığını ve bu kapsamda her kente iki defa gidildiğini kaydetti.

Bağlı, ikinci aşamada da özellikle inşaat iş kolunda, iş kazalarını sıfıra indirme amaçlı olarak birçok çalışmalar yapıldığına dikkati çekerek, "Bu kapsamda iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı tanıtma, sistemi tanıtma, süreçleri tanıtma ve bu konuda farkındalığı arttırma yönünde faaliyetlerimiz devam etmektedir." dedi.

SGK'nın diğer kamu kurumlarından farklı bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Bağlı, "Sosyal Güvenlik Kurumu özellikle 2006 yılında başlayıp devam eden sosyal güvenlik reformuyla aktüeryal dengelerini kabul edilebilir düzeye getirebilmiş bir kurum. Sayın Bakanımızın talimatıyla yaptığımız çalışmalara göre 2071'e kadar temel parametrelerle oynanmadığı takdirde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun çok ciddi bir açığı, yani hazinenin sırtında yük olan bir kara delik olma riski bulunmamaktadır." diye konuştu.

- En çok istihdam sağlayan firma Yeni Mağazacılık Anonim Şirketi oldu

Konuşmaların ardından, 2016 yılında en çok engelli ve kadın istihdam eden firmalar ile genel olarak en çok istihdam sağlayan ve en çok sigorta primi ödeyen firmalara plaket takdim edildi.

Engelli istihdamı kategorisinde, birinciliği Yeni Mağazacılık Anonim Şirketi, ikinciliği Bi̇m Bi̇rleşi̇k Mağazalar Anoni̇m Şi̇rketi̇, üçüncülüğü de Migros Ticaret Anonim Şirketi aldı.

Kadın istihdamı kategorisinde de birinciliği Yeni Mağazacılık Anonim Şirketi, ikinciliği Lc Wakiki Mağazacılık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi, üçüncülüğü de Bi̇m Bi̇rleşi̇k Mağazalar Anoni̇m Şi̇rketi̇ aldı.

Genel İstihdam kategorisinde de Yeni Mağazacılık Anonim Şirketi birinci, Bi̇m Bi̇rleşi̇k Mağazalar Anoni̇m Şi̇rketi̇ ikinci, Lc Wakiki Mağazacılık Hizmetleri de üçüncü oldu.

Geçen yıl en çok sigorta primi ödeyen firmalar kategorisinde ise Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı birinci, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları ikinci, İga Havalimanları İnşaat Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi üçüncü oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :