"Çalışma Hayatında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri" semineri

"Çalışma Hayatında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri" semineri

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Öztürk:- "Devletin, milletin ve hastaların hizmetinde olan bir sendikayız"

ANTALYA (AA) - Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hasan Öztürk, devletin, milletin ve hastaların hizmetindeki bir sendika olduklarını söyledi.

Sendika tarafından Antalya'nın Kemer ilçesindeki bir otelde düzenlenen "Çalışma hayatında karşılaşılan sorunlar ve çözümleri" konulu seminer başladı.

Seminere, Sendika Genel Başkanı Öztürk, Genel Başkan Vekili Hakan Toy, Genel Mali Sekreteri Doğan Alıç, Genel Teşkilatlanma ve Eğitim Sekreteri Bülent Gökmen, Antalya Şube Başkanı Hakan Kandak ve diğer şube başkanları katıldı.

Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışma hayatındaki sorunların hiçbir zaman bitmediğini ve asla da bitmeyeceğini söyledi.

Devlette çalışan işçi sayısının azaldığını ancak genel olarak taşeron işçilerin arttığını dile getiren Öztürk, taşeron çalışan işçilerin kendilerine kadro verilmediği için huzursuz olduklarını vurguladı.

Hastanelerde zaman zaman sağlık çalışanları ile hastaların tartıştığını ve işçilerin zor durumda kaldığını belirten Öztürk, "Bu durum bazen yaralanma ve ölüme kadar gidebiliyor." dedi.

Türkiye'de bazı sendikaların ortaya çıkmaya başladığını ve bunların işçilerin haklarını korumak yerine onları kandırmaya çalıştığını ileri süren Öztürk, devletin, milletin ve hastaların hizmetindeki bir sendika olduklarını söyledi.

Öztürk, şu değerlendirmede bulundu:

"1961'den beri devlete ve millete karşı çıkmayan bir sendikayız. Amacımız, sözleşme kitapçığımızda belirttiğimiz gibi iyi hizmet, adil hizmettir. Biz yaptığımız toplu sözleşmelerde arkadaşlarımızın emeğinin karşılığını almaya çalışıyoruz. Bazen bunu alamıyoruz ama bazıları bu güzel yaklaşımı bozmaya çalışıyor. Üst idarecilerin bunlara karşı kulak vermemelerini rica ediyorum."

Öztürk, gelecek günlerde toplu iş sözleşmeleri yapacaklarının altını çizerek, "Emeğiyle çalışan işçileri zor günler bekliyor ama biz bunları irademizle aşmaya çalışacağız." dedi.

Seminer, 17 Ekim'de sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :