Çalışkan'dan emekli polislere plaket

Çalışkan'dan emekli polislere plaket

İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan, 2016'da emekliye ayrılan polislere plaket verdi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Emniyet Müdürlüğünde çalışırken 2016 yılında emekliye ayrılan polislere plaket takdim etti.

Merter'deki Polis Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende Çalışkan, davete icabet eden polislere ve ailelerine teşekkür etti.

Emniyet teşkilatında çalışıp emekli olmanın başlı başına bir ayrıcalık olduğunu belirten Çalışkan, "Her günü, her saati ölümle burun buruna, gecesi, gündüzü, bayram tatili olmayan bu kutsal mesleği icra ederken, nice kahraman meslektaşlarımız şehit olmuştur. Hepsini rahmetle yad ediyorum." dedi.

Çalışkan, emekli personeli unutmadıklarına dile getirerek, bu amaçla böyle organizasyonlar düzenlediklerini ve düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

Polis teşkilatının büyük bir aile olduğunu vurgulayan Çalışkan, şöyle devam etti:

"Emekli sıfatı almış olmak, kurumla ilişkimizi sona erdirse de yıllar içinde vatan ve millet sevgisiyle yoğrularak kök salmış gönül bağlarımızı daima diri tutarız. Bu nedenle Hakkari'de bir polis şehit olsa en çok bizim içimiz yanar. Bir şehit ailesinin yardımına ilk önce biz koşmak isteriz. Bir polisin ailesi de polis gibidir. Mesleğin tüm zorluklarına bizlerle beraber göğüs geren ve her şartta sonsuz desteklerini esirgemeyen eşlerimize ve çocuklarımıza minnet borçluyuz. Allah onlardan razı olsun."

Çalışkan, polisliğin zor bir meslek olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Yaptığımız, ibadet değerinde bir iş. İnsanlara hizmet etmek inanılmaz güzel bir şey. Milletimize, devletimize hizmet ediyoruz. Hiçbiriniz çocuklarınızla doya doya vakit geçiremediniz. Bayramlarda annenizi, babanızı göremediniz. Sadece annem olmasına rağmen 3-4 bayramda bir görebildim. Bu işimizin doğası. Bu mesleğe girdiğim için hiç pişman olmadım, hep Allah'a şükrettim. Bu meslek hepimize iyi bir statü verdi. 15 Temmuz, polis teşkilatının ne kadar kıymetli olduğunu, neler yaptığını, ne kadar yiğit olduğunu gösteren bir tarihtir. 15 Temmuz'da Emniyet teşkilatı bu ülke için ne kadar kıymetli olduğunu ve İstanbul Emniyeti Müdürlüğü de onun içinde ne kadar kıymetli olduğunu bütün Türkiye'ye ve cihana gösterdi. 15 Temmuz öncesi ve sonrasında polise verilen kıymeti hem şahsım ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak hem de emniyet teşkilatı olarak çok fazla hissediyorum. Bizi bir teste tuttu kader ve çok şükür o testi de en iyi geçen teşkilatların başında da emniyet teşkilatı geldi."

Çalışkan, 15 Temmuz gecesinde emekli olan birçok polisin kendisini arayıp "göreve hazır olduklarını" kendisine ilettiklerini aktararak, kapısının hem emekli hem de çalışan polislere her daim açık olduğunu ifade etti.

Şehit polislere rahmet, gazilere uzun ömür dileyen Çalışkan, emekli polislere hayatlarında başarılar temenni etti.

Polislerden oluşan Mehter Takımının verdiği konserin ardından, İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan, emekli olan polislere plaket takdim etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :