Çalışanlarının sorunları çözülmelidir.

Çalışanlarının sorunları çözülmelidir.

Türk Sağlık-Sen “ağız ve diş sağlığı çalışanlarının sorunları çözülmelidir.

Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Hamza Olgun,  22–27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftasıdır. Türk Sağlık-Sen olarak ilimizde ağız ve diş sağlığı merkezlerinde, hastanelerde zor şartlarda görev yapan tüm ağız ve diş sağlığı çalışanlarının sorunları mutlaka çözülmelidir.” dedi  Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Hamza Olgun ve yönetim kurulu üyeleri Konya’da hizmet veren Konya Ağız ve Diş Merkezi ve Beyhekim Ağız ve Diş Merkezlerini gezerek, buralarda çalışan diş hekimlerine ve ağız ve diş sağlığı çalışanlarına hafta münasebetiyle karanfil dağıttılar.   Başkan Olgun” İçinde bulunduğumuz hafta 22-27 Kasım “Ağız ve Diş Sağlığı Haftası”  olarak, 22 Kasım ise “ Diş Hekimliği Günü olarak ” kutlanmaktadır.Hizmetin kalitesinin hizmeti sunanlara tanınan imkân ve onların motivasyonundan geçtiği hepimizin bildiği bir gerçektir. İstatistiklere göre; 2014 yılında hastanelerde ve merkezlerde 7 milyon 395 bin 928 diş çekildi. Hastalara 2 milyon 053 bin 886 kanal tedavisi, 8 milyon 382 bin 384 dolgu yapıldı. Damak ve diş eti gibi 518 bin 024 cerrahi müdahale gerçekleştirildi.

Görüldüğü gibi diş hekimlerimiz ve ağız ve diş sağlığı çalışanlarımız aşırı yoğun bir şekilde çalışarak hizmet üretmektedirler. Böylesine bir hizmeti de çalışma koşullarının çalışan sağlığını tehdit ettiği ortamlarda büyük bir özveri ile gerçekleştirmektedirler.  Döner sermaye ücretlerinin düşmesi nedeniyle çalışanlar izin dahi kullanamaz hale gelmektedirler.  Maaşların düşüklüğünün yanında performans ödemelerinin de yok olup gitmesi diş hekimlerimizi mağdur etmektedir. Döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmaması gibi nedenlerle de emeklilikte sıkıntının bir diğer adı olmuştur. Kısacası döner sermayenin zulmü diş hekimlerimizi tamamen kuşatmıştır. Özveri ile çalışan diş hekimlerimizin hak ettiği ücretleri alamaması son derece yanlıştır. Diş Klinik yardımcıları, Diş Teknikerleri ve ADSM’lerde, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanelerinde ve hastanelerimizin diş kliniklerinde görevli çalışma arkadaşlarımız da bu sorundan muzdariptir. Sabit ek ödemeye mahkûm edilen bir performans sistemi ile emekleri ellerinden alınmaktadır.

Bu nedenle döner sermaye sistemi yeniden düzenlenmeli, tüm sağlık çalışanlarını mağdur eden bu sistem mutlaka yeniden yapılandırılmalıdır. Bu yapılandırmada çalışanları merkezine alan bir yapılanma olarak ortaya çıkmalıdır.

  Bu temel sıkıntının yanı sıra ADSM’ lerdeki nöbet uygulaması da gözden geçirilmelidir. Bu nöbetlerde ne kadar hizmet sunulduğu ve ne kadarının acil vaka olduğu ile ilgili bir değerlendirilme yapılırsa eminiz ki bu nöbetlerin kaldırılması gerektiği bir kez daha ortaya çıkmış olacaktır.

Türk Sağlık-Sen olarak diş hekimlerimizin, Diş Klinik Yardımcısı, Diş teknisyenleri ve teknikerleri başta olmak üzere ADSM’lerde, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanelerinde ve hastanelerimizin diş kliniklerinde görevli tüm çalışanların sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor ve onların haklı taleplerinin her platformda destekçisi olacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz.

Sağlıklı, Huzurlu ve Başarılı bir çalışma hayatı dileğiyle Tüm Diş Hekimlerimizin “Diş Hekimleri Gününü”, Tüm Ağız ve Diş sağlığı çalışanlarımızın da Ağız ve Diş Sağlığı Çalışanları haftasını Kutlarız