Çalış: Dünya çapına fuar

Çalış: Dünya çapına fuar

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Çalış:- "Fuara, 15 ülkeden 400 firma ile 51 ülkeden 304 bin kişi katıldı. Katılımcı firma ve ziyaretçi sayısı değerlendirildiğinde, fuar sektör açısından dünya çapında sayılı organizasyonlardan biri oldu"

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Celil Çalış, Konya Tarım Fuarı'na 15 ülkeden 400 firma ile 51 ülkeden 304 bin kişinin katıldığını söyledi.

Çalış, Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube'sinde düzenlediği basın toplantısında, Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı'nın verimli geçtiğini belirtti.

TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarda çok sayıda ziyaretçi ağırlandığına dikkati çeken Çalış, bu fuarların tarım ve tarım aletleri endüstrisinin gelişimine büyük katkı sağladığını vurguladı.

Çalış, fuarın geçmiş yıllarda yetersiz alanda düzenlendiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Son üç yıldır yeni yatırımlarla fuar, 86 bin metrekare alanda düzenleniyor. Bu da hem katılımcı firma hem de ziyaretçi sayısının artmasına imkan sağladı. 2017 Konya Tarım Fuarı, tamamı dolu 6 hole ilave olarak fuaye alanında açılan stantlarla, 66 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 86 bin metrekare alanda yapıldı. Fuara, 15 ülkeden 400 firma ile 51 ülkeden 304 bin kişi katıldı. Katılımcı firma ve ziyaretçi sayısı değerlendirildiğinde, fuar sektör açısından dünya çapında sayılı organizasyonlardan biri oldu. 5 gün açık kalan fuarda oluşan ticaret hacmi tüm katılımcı firmalar için önemli bir katma değer oluşturdu. Tarımsal mekanizasyon konusunda faaliyet gösteren firmaların yer aldığı fuarda firmalar hem tanıtım yaptılar hem de önemli iş bağlantıları gerçekleştirdiler."

Fuarın şehir ve bölge ekonomisi için de kayda değer bir katkısı olduğuna işaret eden Çalış, "Konya Tarım Fuarı’nın bu derece büyüklüğe ulaşmasında katkısı olan başta Konya Ticaret Odası’na, Konya Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Konya Ticaret Borsamıza, Konya Sanayi Odamıza ve emeği geçenlere sektör temsilcileri olarak teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Toplantıya, TARMAKBİR Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal, Konya Merkez Ziraat Odası Başkanı Ali Ataiyibiner, Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Konya Şubesi Başkanı Murat Akbulut katıldı.

 

Etiketler :