Çalınan otomobili bulunan memur çifte sevinç yaşadı

Çalınan otomobili bulunan memur çifte sevinç yaşadı

Ankara'dan yeğeninin düğünü için ailesiyle Adana'ya gelen memur Şamil Kan'ın otomobili, bayramın üçüncü günü park ettiği yerden çalındı- Polis ekipleri, olayın üzerinden bir gün geçmeden şüpheliyi yakaladı, çalınan otomobili de bularak sahibine teslim ett

ADANA (AA) - Ankara'dan yeğeninin düğünü için geldiği Adana'da bayramın son günü çalınan otomobili üzerinden bir gün geçmeden polisin çalışmasıyla bulunan memur Şamil Kan, "Emniyet güçlerimiz bize çifte bayram yaşattı" dedi.

Alınan bilgiye göre, Ankara'da Sağlık Bakanlığında görevli 63 yaşındaki Şamil Kan, yeğeninin düğününe katılmak için ailesiyle Adana'ya geldi.

Yakınlarının merkez Yüreğir ilçesi Serinevler Mahallesi'ndeki evinin yakınına 01 YT 971 plakalı otomobilini park eden Kan, daha sonra aracını bıraktığı yerde bulamayınca durumu polise bildirdi.

Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, Ramazan Bayramı'nın üçüncü gününde çalınan otomobili bulmak için çalışma başlattı.

Ekipler, bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerinden otomobili çalan kişinin eşkalini belirledi.

Yapılan araştırmayla şüphelinin aynı mahallede yaşayan uyuşturucu bağımlısı D.D. (21) olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine ekipler, D.D'yi evine düzenlediği operasyonla yakaladı.

- Otomobili, yakıtı bitince bırakmış

Şüpheli D.D'nin, emniyetteki ifadesinde, "aracın kontağının üzerinde olduğunu fark ettiğini, daha sonra araca binip uzaklaştığını, yakıtının bitmesi üzerine de Kazım Başer Mahallesi'ndeki bir parkın yakınına bıraktığını" söylediği öğrenildi.

Bunun üzerine bölgeye giden ekipler, Kan'a ait otomobili burada terk edilmiş halde buldu.

Emniyet Müdürlüğü otoparkına götürülen araç, daha sonra sahibi Şamil Kan'a teslim edildi.

Şamil Kan, otomobili oğluyla kredi çekerek aldıklarını, borcunu ödemeye devam ettiklerini belirterek, "Sanırım anahtarı cebime koymak isterken düşürmüşüm. Çalındığında bayramın üçüncü günüydü. Üzerinden 24 saat geçmeden polisimiz buldu. Emniyet güçlerimiz bize çifte bayram yaşattı. Allah onlardan razı olsun." dedi.

Kan, polislerden aracını teslim aldıktan sonra Ankara'ya gitmek üzere ailesiyle yola çıktı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli D.D, sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :