Çalınan bisikletini bakın nasıl buldu?

Çalınan bisikletini bakın nasıl buldu?

Konya’da 3 gün önce bisikleti çalınan 18 yaşındaki genç, parkta otururken gördüğü bisikletini geri alarak kullanan kişiyi polise teslim etti

Olay, saat 23.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Ferhuniye Mahallesinde bulunan Kültürpark'ta meydana geldi. İddiaya göre, 3 gün önce bisikletini demirlere kilitleyerek iftar programına giden 18 yaşındaki Bilal T., döndüğünde bisikletinin çalındığını fark ederek polise haber verdi. Olay yerine gelen polis yaptığı incelemelerin ardından şüpheliyi belirlemek ve yakalamak için çalışma başlattı.

Dün akşam saatlerinde Kültürpark içerisinde arkadaşı ile oturan Bilal T. çalınan bisikletine 10 yaşında yabancı uyruklu bir çocuğun bindiğini gördü. Çocuk, Bilal T. kendisini durdurmak istediği sırada kaçmaya çalışmasına rağmen yakalandı.

Bisikletini geri alan Bilal T, "3 gün önce saat 6 sıralarında kilitleyerek iftar programına gittim. Saat 09.00'da geri geldim baktım bisikletim yok. Sonra polisleri çağırdım geldiler ve bana yardımcı oldular. Akşam parkta oturuyordum, baktım beyaz bisiklet önümden geçiyor. Baktım benim bisiklet hemen arkasından koşmaya başladım. Çocuk sonra bisikleti bıraktı başka bir çocuğa verince bisikleti orada aldım. Ben şüpheliyi yakaladım, zaten ona da başkası satmış" diyerek olayı anlattı.

Olay yerine gelen polis ekiplerine durumu anlatan Bilal T. bisikletini alarak ifade vermek üzere polis merkezine götürülürken, yabancı uyruklu çocuk gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.