Çalımbay'dan Beşiktaş maçı öncesi dikkat çeken açıklamalar...

Çalımbay'dan Beşiktaş maçı öncesi dikkat çeken açıklamalar...

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay Beşiktaş maçı öncesi takımla ve oyuncularla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Göztepe maçında mağlubiyeti hak edecek bir oyun oynamadıklarını belirtirken, gidişatından ve mücadelesinden memnun olduğu takımın Beşiktaş maçını kazanmak adına her şeyi yapacağını söyledi.

 

GÖZTEPE MAÇINI KAYBETMEYEBİLİRDİK

Rıza Çalımbay, “Göztepe maçına gelene kadar 1 haftada 3 maç oynadık. Çok iyi bir Kayserispor maçımız vardı. Arkasından Yeni Amasyaspor ZTK maçı oynadık. Bana göre en iyi maçlardan bir tanesi Göztepe maçıydı. Sadece burada yaptığımız, yemememiz gereken golleri yedik. Ama atmamız gereken golleri attık. Biz Göztepe’ye 2 tane gol attık. Daha da fazla atabilirdik. Eğer o şanssız golleri yemeseydik. Buradaki üzüldüğümüz olay; bu maç olsun, Antalyaspor, Fenerbahçe maçları olsun rahatlıkla kazanabileceğimiz maçlarda yaşadığımız puan kayıplarıydı. Orada üzüldüğümüz yediğimiz goller. Onun dışında başka bir şey yok. Göztepe maçına bakıldığı zaman, maça iyi başlayan taraf biziz. Çok güzel şeyler yapan biziz. Hele hele maçın ikinci yarası oyunun kontrolü tamamen bizim elimizde. Sadece yediğimiz goller” derken, kupa maçlarının takım dengesini bozduğunu da belirterek, “Mecburen oynamayan arkadaşlara şans veriyoruz. Diğer arkadaşlarımızı da geride bırakıyoruz. Tabi istenilen bir şekilde antrenman yapamıyoruz. Bazıları bizimle gelip hiç oynamadan geri dönüyorlar. Çünkü maç var diye oynatamıyoruz. Oradan zaten antrenman dengemizde bozuluyor. İstediğimiz şekilde olmuyor. Yine de biz Göztepe maçını kaybetmeyebilirdik. Hatta rahatlıkla alabilirdik. Attığımız gollere bir bakın, bir de Göztepe’nin attığı gollere bakın. Biz gerçekten mükemmel işler yaparak çok güzel goller attık. Böyle devam edeceğiz. Bu gol yeme şeylerine bir son vereceğiz. Oynadığımız oyunun üzerine koyarak devam edeceğiz” şeklinde görüş belirtti.

 

TAKIMIMDAN MEMNUNUM

“Ben takımımdan memnunum. Tek sıkıntımız yediğimiz goller. Daha tam takım olarak hazır değiliz” diyen   Çalımbay, “Yeni Amasyaspor ile oynadığımız kupa maçında hem Ali Turan hem de Fallou Diagne sakatlandı. Kendilerinden yararlanamadık. Göztepe maçının ikinci yarısında orada Marko Jevtovic’i oynattık ve güzel de işler yaptı. Gidişattan, mücadeleden çok memnunum. İnşallah sıkıntılarımızı çözerek önümüzdeki maçlarda daha iyi hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

JAHOVİC KONUSUNDA KARAR YÖNETİMİN

Yeni Amasyaspor ile oynanan ZTK maçında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen ve Göztepe maçında oynayamayan Beşiktaş maçında da forma giyemeyecek Adis Jahovic ile ilgili olarak sorulan bir soruya Rıza Çalımbay, “Belki Jahovic bu maçta olsaydı müdahale etme şansımız daha farklı bir şekilde olabilirdi. Biz Göztepe maçında kazanmak için her türlü riske girdik. Jahovic’in çok iyi yönleri var. Tanıdığı bir takımla oynadık. Faydalanabilirdik. Şimdi Beşiktaş maçında olmaması bizim için bir dezavantaj. Gördüğü kart gereksiz bir kart. Ama sadece Jahovic değil biz bütün arkadaşlarımızı gereksiz kart görmemeleri için uyarıyoruz. Kendisine bir yaptırım uygulanacağı konusunda karar tabi ki de yönetimin. Mutlaka Jahovic’te çok pişmandır. Çünkü iki tane önemli maç kaçırdı” cevabını verdi.

 

BEŞİKTAŞ MAÇI ÖNEMLİ

Rıza Çalımbay, Beşiktaş maçına ilişkin yaptığı açıklamada ise, “Benim futbol felsefemde içerde de dışarıda da galibiyet için oynatan birisiyim. Beşiktaş maçında da galip gelmek için oynayacağız. Bu arada Beşiktaş takımı bizim maç öncesi arada maç oynayacak. Maçtan sonra direkt buraya gelecekler. Onlar için de bizim için de çok önemli bir karşılaşma olacak. Hele bizim mutlaka iyi bir şekilde bu maçı bitirmemiz gerekiyor. Bu arada Beşiktaş takımına Avrupa Ligi’nde oynayacağı Malmö maçında başarılar diliyoruz. İnşallah iyi bir şekilde dönerler. Biz de burada bu maçı kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Ben takımıma yürekten inanıyorum. Şu an yaşadığımız tek şansızlık yediğimiz goller.​ Onun dışında bir sorunumuz yok” görüşlerine yer verdi.

 

SELİM’E YÜKLENMEDİM

Rıza Çalımbay, maç sonu açıklamasında takım kaptanlarından Selim Ay’ın eleştirdiği şeklindeki iddiaların doğru olmadığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:  “Selim’e yüklenme ve direkt olarak Selim’in adı verilerek yapılan bir şey yok. Ben böyle bir şey hiçbir zaman yapmadım, yapmam da. Ben sadece bireysel hata dedim. Bireysel hatayı sadece Selim yapmadı. Antalyaspor, Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor maçlarında da hatalar yapıldı. Hele hele duran toplarda. Adı üstünde duran top ve oyuncu ona vurdurmayacak. Selim benim en çok sevdiğim oyuncularımdan bir tanesi. Çok pozitif ve takıma her zaman faydası olan biri. Eğer Selim’i ikinci yarı çıkartmasaydım, yağmurlu havada bir hata daha yapsaydı ve üçüncü golü yeseydik Selim’i tamamen kaybedebilirdik. O yüzden kendisi çıktıktan sonra yerine başka bir stoper almadım. Zaten yoktu. Oyun içerisinde görev değişikliği yaptım. Marko Jevtovic topu oyuna iyi sokan bir oyuncu ve stoper özelliği de var. Onu oynattık. Çok da iyi yaptık. Orada tüm sorumluluğu Selim’in üzerine atmamız söz konusu değil. Eğer gol yeniyorsa herkesin hatası var, gol atıyorsak herkesin faydası var…”

 

HURTADO BELKİ BU HAFTA 11'DE OYNAYABİLİR

Moryke Fofana ve Paolo Hurtado ile ilgili de görüşleri sorulan Çalımbay, “Fofana çok yetenekli ve bize her an maç kazandırabilecek bir oyuncu. O anda biz kendisinden çok şeyler bekliyoruz. Göztepe maçı tam ona göre bir maçtı. Çevirebilirdi maçı. Gerçekten çok iyi özelliklere sahip. Paolo Hurtado geç geldi. Bizimle bir hazırlık maçı bile olmadı. Buraya geldiğinde lig başlıyordu. O hazırlanana kadar vakit geçti. Bursaspor maçında oyuna girdi. İyiydi. Tamam geliyor dedik sakatlandı. Hazır olmadığı için. Sıkıntılar yaşadık. Hurtado’ya ihtiyacımız var tabiki. Ne zaman oynayacak. Belki bu hafta olabilir. Olmaması için bir neden yok. Şimdi iyi bir duruma geldi. Kendisiyle konuştuğumuzun aynısını biz tatbik ettik. Kayserispor maçında oyuna girdi. Kupa maçında 90 dakika oynatacağımı söyledim. Göztepe’de şans verdim. Artık mazereti kalmadı. Tam anlamıyla hazır olmak zorunda” derken, Abdou Razack Traore’nin de büyük bir sakatlıktan çıktığını ve kazanmaya çalıştıklarını, Göztepe maçındaki oyunuyla da ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu herkese gösterdi" dedi.

 

YATABARE HER AÇIDAN MÜKEMMEL

Çalımbay, geride kalan 7 haftada attığı goller ve yaptığı asistlerle dikkat çeken Mustapha Yatabare ile ilgili de “Gol atıp atmaması önemli değil. Kendisinin performansından çok memnunum. Çok iyi bir profesyonel. İşini çok seviyor. Her açıdan mükemmel” değerlendirmesini yaparken, “Ben takımımın hepsinden memnunum. Çalışma ortamımız ve her şeyimiz iyi. İnşallah daha da iyi olacağız. Çünkü iyi oynuyoruz, kötü oynamıyoruz” diye konuştu.

 

Etiketler :